• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Bu mahallede muhtarlık 60 yıldır aynı aileye emanet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinin Savcılı Mahallesi’nde muhtarlık hizmetini 60 yıldır veren Titiz ailesi, son yapılan seçimlerde de muhtarlığı kaptırmadı. Üç kuşaktır muhtarlık görevini yürüten aileden ve mahallenin 40 yıllık muhtarı Ökkeş Titiz, yeniden muhtarlığa seçilirken, aile geleneğini sürdürerek muhtarlık görevini 3’üncü kuşağa taşımak istiyor.

Titiz ailesi, 60 yıldır Savcılı Mahallesi’nde babadan oğula muhtarlık hizmeti veriyor. Şahinbey ilçesinin en eski mahallelerinden biri olan Savcılı Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, 60 yıldır seçimlerde Titiz ailesinden başkasını muhtar seçmiyor.

Titiz ailesinin Savcılı Mahallesi'ndeki muhtarlık serüveni 1960 yılında başladı. O dönem yapılan yerel seçimlerde muhtarlık koltuğuna oturan baba Mehmet Titiz, 1970 yılına kadar görevini sürdürdü. 1970 yılında babasından bayrağı devralan Hacı Titiz de 2 dönem mahallede muhtarlık yaptı ve 1980 yılında muhtarlık görevini kardeşi Ökkeş Titiz’e devretti.

40 yıldır sürdürdüğü muhtarlık görevinde, 9’ncu döneme başladı

1980 yılında ağabeyi Hacı Titiz’den görevi devralan mevcut Muhtar Ökkeş Titiz (71), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden aday oldu. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimde, seçimi kazanan Titiz,  yeniden muhtarlık koltuğuna oturarak ailenin geleneğini sürdürdü.

Babası ve ağabeyinden kendisine kalan muhtarlık görevini 8 dönemdir büyük bir aşk ve heyecanla sürdüren Titiz, 40 yıldır sürdürdüğü muhtarlık görevinde, 9’ncu döneme başladı.

Titiz, 40 yıldır aynı mahallenin muhtarı olmanın yanı sıra 25 yıldır da Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanlığı görevini yürüttüğünü de belirterek, yıllardır mahallesi için canla başla çalıştığını söyledi.

Mahallesi’nde eksik hizmet bırakmadığını belirten Titiz, yeni dönemde de mahallesine hizmet etmek için gayret edeceğini belirtti.

Muhtarlığın çok önemli bir görev olduğunu ifade eden Titiz, “Ben bizleri bu göreve layık gören Savcılı Mahallesi sakinlerine saygılarımı bir kez daha iletiyorum. Muhtarlık devlet işidir, şeref işidir. Layıkıyla bu görevi yapanları ben baştacı yapıyorum.  Zaten bu kurum öyle sıradan bir kurum değil. Türkiye'yi yöneten beş kurum var. Biri milletvekilliği, ikincisi; belediye başkanlığı, üçüncüsü; belediye meclisi üyeliği, dördüncüsü; İl genel meclis üyeliği ve beşincisi de mahalle muhtarlığıdır. Biz de babamızdan devir aldığımız bu bayrağı layıkıyla halkımızın bize verdiği yetkiyle burca diktiğim kanaatindeyim.” dedi.

"Muhtarlık bir gönül işi"

Muhtarlığın bir gönül işi olduğunu belirten Titiz, “Muhtarlık asla çıkar kapısı değil, şeref kapısıdır. Şerefiyle bu görevi yapanları alkışlıyorum, destekliyorum. Bizim görevimiz; 7/24 esasına göre olup halkımıza hizmeti şiar edinmişiz. Muhtarlık bir gönül işidir. Aynı zamanda aşk işidir. Aşkla, sevdayla yapılan görevde, her zaman başarıya ulaşılmıştır, ulaşmaya devam edecektir.  Bu vesileyle yine biz Savcılı Mahalle Muhtarlığı olarak hizmetin en güzeline ‘durmak yok hizmete devam’ şiarımızla göreve devam ediyoruz. Devamlı haksızlığın karşısında, haklının ve mazlumun yanında olmuşuz ve olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Halkın dertleriyle dertlenen yöneticilerin her zaman başarıya ulaşacağını belirten Titiz, bu anlamda hizmet edenlerin hem Allah'ın katında hem de halk tarafından takdirle karşılandığını ifade etti.

Titiz, “10 yıl babam 10 yılda rahmetli kardeşim bu mahallede muhtarlık yaptı. Daha sonra da kardeşim Belediye Meclis üyesi oldu, görevi bana devretti. Ben muhtarlıkta 39 yılımı tamamladım, 8 dönemdir görev yapıyordum. Şimdi 9’uncu döneme başlıyorum. Şu anda da mevcut yapılan seçimde rakibim olan Mehmet Karakuzulu’ya da saygılarımı iletiyorum. Yine rakiplerimizi, bizi seven insanların desteğiyle ikiye katlamış durumdayım. Rakam çok önemli değildir. Önemli olan sandıktan çıkmaktır, sandıktan çıkan karara saygılı olmaktır. Seçimden sonra rakibimle helalleşip tokalaştık. Demokrasinin güzel bir örneğini verdik kanaatindeyim. Keşke her yerde böyle olsa daha iyi olur.” şeklinde konuştu.

"Muhtarlık mührü için bu cinayetlere değmez"

Seçim günü muhtar adayları arasında çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği olayın çok üzücü olduğunu belirten Titiz, “Şehrimizde çok üzücü bir olay oldu. Keşke bu olay olmasaydı. Muhtarlık mührü için bu cinayetlere değmez. Halkımız cehaletten uzak durursa toplum için daha iyi olur kanaatindeyim. Biz de arkamızdaki gençlere örnek olmalıyız. Cehalete meydan vermememiz lazım. Umarım bundan sonraki seçimlerde bir insanımızın burnu dahi kanamaz. Bu olayları da şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.

Yıllardır görevini severek sürdürdüğünü belirten Titiz, sağlığı elverdiği müddetçe mahallesine hizmet etmek istediğini söyledi.

Seçimleri kazanan muhtarlara başarılar dileyen Titiz, “Bir makamda bir koltuk var, iki tane koltuk yok. Bir tane koltuk olduğundan dolayı seçilen kişi o koltukta oturacak. Kaybeden dostlarımızda üzülmesin. Bu halkımızın tercihidir, buna saygılı olacağız. Seçmenin verdiği karara saygılı olmamız lazım. Halkımız hakemdir. Halkımızın verdiği karar kuyumcu terazisi gibidir. Halkı mutlu ederseniz halk, hak edenin hakkını, mükâfatını verir.” dedi.

Muhtarlara tavsiyelerde de bulunan Titiz, “Muhtarlarımız arandığında bulunan, bulunduğunda çözüm üreten ve halkımızın haklı taleplerinin avukatlığını üstlenendir, gönlümdeki muhtarlık budur. Böyle de olması gerek. Zaten bu dediklerimizi yapamazlarsa ikinci bir seçimde görevini yapamayan muhtara kırmızı kart gösterir. Kartvizit muhtarlarına, ahkâm kesen muhtarlara yer yoktur. Biz devamlı birlik ve beraberlikten yanayız. İşimiz neyse onu yapmalıyız.” diye konuştu.

Savcılı Mahallesi sakinleri de Titiz ailesinden memnun olduklarını ve bundan dolayı da mahallelerini yönetmek için yıllardır muhtarı bu aileden aday olan muhtarı seçtiklerini söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir