• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
İŞGALCİ TERÖR ESTİRİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İşgal rejimi, 9 Nisan’da yapılacak seçimlere günler kala Filistinlilere yönelik baskıyı artırıyor. İşgal güçleri ve işgal topraklarında oturan siyonistler, farklı bahaneleri öne sürerek Filistinlilere karşı orantısız güç kullanıyor.

BİR FİLİSTİNLİ DAHA ŞEHİT EDİLDİ

Filistinlilere yönelik şiddet sadece işgal güçleri tarafından gerçekleştirilmiyor. İşgal güçlerinin desteğini alan siyonist yerleşimciler de Batı Yaka’da Filistinlilere karşı silah kullanmaktan çekinmiyor. Son olarak dün Batı Yaka’da bir siyonist yerleşimci, iki Filistinli gence ateş açtı.

Gençlerden biri ağır yaralanırken, hastaneye kaldırılan diğer gencin şehit olduğu bildirildi.

İşgal ordusundan konuyla ilgili, "Nablus'un güneyinde bu sabah erken saatlerde bir bıçaklı saldırı girişimi engellenmiştir. Saldırgan, bir sivil tarafından (siyonist Yahudi yerleşimci) etkisiz hale getirilmiştir." açıklaması geldi.

GÖSTERİDE YARALANAN GENÇ DE ŞEHİT OLDU

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta 31 Mart’ta düzenlenen gösterilere katıldığı sırada yaralanan bir gencin şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlığın konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 26 yaşındaki Faris Ebu Hecres isimli gencin Han Yunus’un doğusunda düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin açtığı ateşle karnından yaralandığı ve yarasının etkisiyle şehit olduğu kaydedildi.

Ebu Hecres’in şehadetiyle birlikte 31 Mart günü Toprak Günü ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin birinci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olanların sayısı 5’e yükseldi.

İşgal güçlerinin Cumartesi günü Gazze’nin doğu sınırında göstericilere açtığı ateşle yaklaşık 300 kişinin de yaralandığı belirtildi.

İŞGAL ZİNDANLARINDA 5 BİN 700 FİLİSTİNLİ VAR

İşgal rejimi Filistinlileri şehit etmekle kalmıyor, çok sayıda kişiyi de farklı bahanelerle alıkoyup zindanlara atıyor.

Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, işgal zindanlarında 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 bin 700 Filistinli bulunuyor.

SİYONİSTLER EKİNLERE DE ZARAR VERİYOR

Siyonistler, işgal ettikleri topraklarda sadece insanlara değil, ağaçlara da zarar veriyor. Siyonistler son olarak Salı günü Ramallah’ın kuzeydoğusundaki arazilerde dikili yaklaşık 550 üzüm ve badem ağacını kesti.

Saldırıya uğrayan arazinin sahibi Abduddayim Accac, Yahudi işgalcilerin arazisinde ekili 150 badem ağacını ve 400 üzüm ağacını kestiklerini, kesilen ağaçların en az beş yaşında olduklarını bildirdi.

Accac, Yahudi işgalcilerin ayrıca arazisinde bulunan su deposunun duvarına ırkçı sloganlar yazdıklarını söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir