• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Otizmli gençler farkındalık için yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Şanlıurfa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü  "2 Nisan Otizm Farkındalık Günü" münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezi'nde eğitim gören otizmli çocuklar farkındalık yürüyüşü düzenledi. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşe vatandaşlar da destek verdi.

Programlar kapsamında otizmli çocuklar şehrin farklı yerlerinde halk oyunları gösterisinde bulundu. Şanlıurfa Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, Ali Şelli Parkından başlayıp Topçu Meydanında son buldu.

Burada günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapan Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, bu etkinlikle otizme mavi ışık yaktıklarını belirterek, "Otizm ve otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalık ve duyarlılığın artırılması için yola çıktık. Bakanlığımızın otizm spektrum bozukluğu olan bireylere yönelik eylem planı kile çizdiği rota doğrultusunda fark et, kabul et ve birlikte yürü sloganı ile önce fark ettik, sonra kabul ettik ve hep birlikte yürümeye başladık. Yani otizme mavi ışık yaktık." İfadelerini kullandı.

Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ise otizmin bir hastalık olmadığına dikkat çekerek, "Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle Büyükşehir Engelli Koordinasyon Merkezimizle birlikte yürüyüşe katıldık. Devletimizin Sosyal Devlet çerçevesinde çocuklara ve ailelere yapmış olduğu çok güzel haklar var. Biz yerel yönetimler olarak Engelli Koordinasyon Merkezimizle birlikte çocuklarımıza eğitim vermekteyiz. Otizm bir hastalık değildir. Otizmli bireylerin sosyal zekâları çok iyi gelişmiştir. Sadece biraz ilgi gerekmektedir.  Biz Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireylerimizle ilgileniyor ve sosyal hayatta her zaman yanlarında yer alıyoruz ." şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Suluyer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Ekrem Ayaz ve Suphi Çicek ile otizmli bireyler ve yakınları eşlik etti. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir