• DOLAR 32.453
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Venezuela'da sürpriz gelişme! Dokunulmazlığı kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nicolas Maduro kendisini geçici devlet başkanı ilan Juan Guaido'yu gözaltın alabilme konusunda yeni bir adım attı. Venezuela Yüksek Adalet Divanı (TSJ), Chavista Ulusal Kurucu Meclisine (ANC) muhalefet liderinin meclis dokunulmazlığını kaldırmasını kabul etti.

 "ULUSAL MECLİS'TEN DE TALEP EDİLDİ"

Ülkedeki en yüksek mahkemenin kararı başkan Maikel Moreno tarafından açıklandı. Moreno açıklamasında, "Ulusal Kurucu Meclis başkanından, Juan Guaido'nun mahkeme tarafından getirilen tedbirleri ihlal ettiği için dokunulmazlığının kaldırılmasını istedik" ifadelerini kullandı.

 "SORUŞTURMA BAŞLATILMASI İSTENDİ"

Venezuela Adaleti, Guaido’nun TSJ'nin kendisine verdiği "ülkeyi terk etme yasağı" uyarısına rağmen Kolombiya'ya gittiği için bu kararı aldı. Moreno ayrıca Cumhuriyet Savcılığına da, soruşturma başlatmasını kabul etti.

CABELLO'DAN ADALET AÇIKLAMASI GELDİ

Moreno'nun bu önlemi açıklamasının hemen ardından, Anayasa Meclisi başkanı Diosdado Cabello da, anayasaya aykırı olanlara karşı adalet uygulanacağını söyledi.

Bu açıklamanın, Venezuela Devlet Denetçisi tarafından Guaido'ya 15 yıl boyunca kamu görevinden men edilmesinden birkaç gün sonra yapılması dikkat çekti. Alınan bu karar sonrasında kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Guaido'nun tutuklanma tehdidi büyüdü.

ENERJİ BAKANI DEĞİŞTİRİLDİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkenin tamamını etkileyen elektrik kesintileri devam ederken Enerji Bakanını değiştirdi. Ağustos 2015'ten bu yana Bakanlık görevini yürüten emekli General Luis Motta Dominguez'in yerine, mühendis Igor Gavidia Leon getirildi.

KAYNAK: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir