• DOLAR 32.661
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.487
  • ...
Adıyaman seçim sonuçlarının yansımaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez, Besni, Çelikhan, Gölbaşı, Gerger, Kahta, Samsat, Sincik, Tut ilçeleri ve Akıncılar, Balkar, Belören, Bölükyayla, Çakırhüyük, Harmanlı, İnlice, Kesmetepe, Kömür, Köseceli, Pınarbaşı, Suvarlı, Şambayat ve  Yaylakonak beldeleriyle toplamda 23 belediyeye sahip olan Adıyaman yerel seçim sonuçları vatandaşların beklediği sonuçlara göre neticelendi.

Kesin olmayan sonuçlara göre Adıyaman ve ilçelerinde belediye başkanları şöyle:

Adıyaman merkezde 4 siyasi parti adayı ve 3 bağısız adayın yarıştığı belediye başkanlığını AK Parti adayı Dr. Süleyman Kılınç kazandı. Daha öncede AK Parti tarafından yönetilen Adıyaman'ın iki dönem belediye başkanlığını Fehmi Hüsrev Kutlu yapmıştı.

Gölbaşı 2014 yerel seçimlerinde Yusuf Özdemir AK Parti'den aday olarak kazanmıştı. Bu seçimde ise CHP'nin adayı İskender Yıldırım kazandı.

Kâhta'da AK Parti adayı Engin Akel, 2014 yerel seçimlerinde yine AK Parti'den kazanan Yusuf Toprak'tan koltuğu devraldı.

Mevcut Çelikhan Belediye Başkanı Yusuf Bulut, bu seçimde de AK Parti'den aday olarak seçimleri kazandı.

Besni ilçesinde AK Parti adayı Eyüp Mehmet Emre,  AK Parti'nin mevcut Belediye Başkanı İbrahim Öztürk'ten koltuğu devraldı.

Samsat'ta ise AK Parti adayı Halil Fırat, AK Parti'nin mevcut Belediye Başkanı Yusuf Fırat'tan koltuğu devraldı.

Gerger'de AK Parti'nin adayı Erkan Aksoy Belediye Başkanı oldu. Sincik'te yüzde 97 ile 2014 seçimlerini alan AK Parti, Bağımsız aday Mehmet Buz'a koltuğu kaptırdı.

Tut İlçesinde AKP adayı Ercan Öncebe kazandı. (Cemil Özdaş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir