• DOLAR 32.263
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2397.251
  • ...
Oy verme işlemlerinde renkli görüntüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de 57 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için bugün sandık başına gidiyor. Bin 834 sandıkta 484 bin 284 seçmenin oy kullanacağı Mardin'de oy verme işlemi sabah saat 07.00'de başladı.

En fazla seçmen sayısının olduğu Kızıltepe ilçesinde ise 144 bin 543 seçmen 526 sandıkta oy kullanacak. Kente en az sandık ve seçmenin bulunduğu Yeşilli ilçesinde ise 8 bin 424 seçmen 32 sandıkta oy kullanacak.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Dikmen ve Kılduman köylerinde sabah saatlerinden itibaren oy verme işlemleri başlamasıyla vatandaşlar, yöresel kıyafetlerle sandıkta oy kullandı.

Üzerlerinde beyaz fistan başlarında puşi bulunan vatandaşlar, sandık görevlilerinden aldıkları zarf ve oy pusulalarıyla kurallara uygun şekilde oylarını giydikleri yöresel kıyafetlerle kullandı.

“İnşallah seçimi kazasız belasız atlatırız”

Oy verme işleminin başlamasıyla köylülerin oy kullanmaya geldiklerini söyleyen Kılduman mahalle sakini Zeynettin Zamur, “Köyümüzde oy verme işlemi başladı oyumuzu kullandık inşallah güzel bir seçim geçireceğiz. Kazasız belasız atlatırız, ülkemize, milletimize hayırlı olsun.” dileğinde bulundu.

“Seçim çok güzel geçiyor”

Dikmen Mahalle sakini Hamit Ertaş, “Oyumuzu kullandık hepimize ve tüm Türkiye’ye hayırlı olsun. Seçim çok güzel geçiyor şuana kadar herhangi bir sıkıntı yok inşallah sonuna kadar selametle geçer. Kim hak yolu üzerinde ise Allah onu muvaffak etsin.” dedi.

“Rabbim hayırlara vesile kılsın”

Zehra Ertaş da “Oy kullanmak için geldik. Hayırlısıyla oyumuzu kullandık. Rabbim hayırlara vesile kılsın.” diye konuştu.

“Hem muhtar adayları hem akraba”

Muhtar adayları ise “Her üçümüz de muhtar adayıyız ve akrabayız barış ve kardeşlik içerisinde bir seçim diliyoruz. Herkese hayırlı olsun.” dedi.

“Seçim kardeşlik ve huzur içerisinde geçsin”

Oyunu kullandığını ve hayırlara vesile olması temennisinde bulunan İsmail Karaaslan, seçimin kardeşlik ve huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Mehmet Ertaş, “Oyumuzu kullandık, herkese hayırlı olsun. İnşallah kazasız belasız bitecek.” temennisinde bulundu. Seçimin kazasız belasız geçmesi temennisinde bulunan Hacı Şeyhmus Ayar, şunları söyledi: “Oyumuzu kullandık inşallah seçim olaysız bir şekilde sona erer. Ülkemize, bölgemize, milletimize hayırlı olsun.” Hacı Mehmet Ayar ise “Oyumuzu kullandık dinimize, ülkemize, milletimize hayırlı olsun inşallah seçim huzurlu bir şekilde geçer.” diye konuştu.

Mardin'de oy verme işlemi saat 16.00’da sona erecek. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir