• DOLAR 32.569
  • EURO 35.342
  • ALTIN 2467.959
  • ...
Gaziantep’te oy verme işlemi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye halkı, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde, yaklaşık 57 milyon seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullanacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Sabah saat 07.00’den itibaren Gaziantepliler, yerel yöneticilerini ve muhtarlarını seçmek için sandık başına giderek oyunu kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı, kendi ilçelerinin belediye başkanını ile belediye meclisi üyelerini ve muhtarları seçmek için sandık başına giden Gaziantepliler, seçimlere yoğun ilgi gösterdi.

Gaziantep merkez ve 9 ilçesinde bir milyon 227 bin 454 seçmen yerel seçimler için sandığa gitti. 2014 yılındaki yapılan yerel seçimlerden bu yana, seçmen sayısının 135 bin 595 kişi arttığı Gaziantep’te 3 bin 973 sandık kuruldu.

Seçmen kâğıtları başta olmak üzere bütün hazırlıklar tamamlanıp, listeler asıldı ve sandıklar kuruldu. Okul önlerinde vatandaşların rahat bir şekilde oy kullanmaları için güvenlik önlemleri alınırken, kent merkezi, Oğuzeli, Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı ve Yavuzeli i ilçelerinde toplam bir milyon 257 bin 454 seçmenin bulunduğu Gaziantep'te, oy kullanma işlemi saat 07.00'de başladı.

Seçmenler, oy kullanmak için sandıklara gitti. Yapılan kimlik kontrollerinin ardından, verilen tercih pusulalarıyla kabine giren seçmenler, oylarını kullanarak şeffaf sandığa attı.

Sandıkların kurulmasıyla birlikte oylarını kullanan seçmenler, seçimlerin bütün ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir