• DOLAR 32.625
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2437.181
  • ...
Bitlis’te sandık başına geçen vatandaşlar hizmet yapacak aday istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Bitlis’te de halk sandık başına giderek oy kullanmaya başladı. Sandık başına giderek oy kullanan vatandaşlar, kentte hizmet yapacak dürüst bir aday için vatandaşlık görevini yapmak üzere sandığa giderek oy kullandıklarını söylediler.

Saat 06.00'dan itibaren sandık görevlileri, okullarda hazır bulundu. Seçmen kâğıtları başta olmak üzere bütün hazırlıklar tamamlanıp, listeler asıldı ve sandıklar kuruldu. Okul önlerinde vatandaşların rahat bir şekilde oy kullanmaları için güvenlik önlemleri alındı.

Sandık görevlisi tarafından, görevlilere yemin ettirildikten sonra saat 07.00'de oy kullanmaya başlandı. Bitlis merkez, 6 ilçe ve bağlı belde, köy ve mezralarda kurulan toplam 843 sandıkta 207 bin 412 seçmen oy kullanacak. Saat 07.00'de başlayan oy kullanım işlemi 16.00'da sona erecek.

Sandık başına giden seçmen, belediye başkanları, il genel meclisi, meclis üyeleri, muhtar ve ihtiyar heyetini seçecek.  Sandık memuru tarafından, sandık görevlilerine yemin ettirdikten sonra vatandaşlar ilk oyunu kullanmaya başladı.

Oy kullanan vatandaşlardan Faruk Bayseferoğlu, seçimlerin memlekete hayırlı olması temennisinde bulunarak, kazanacak adaydan memlekete hizmet yapmayı, belediyeye düşen görevi en güzel şekilde yapmasını istedi.

Herkesi ve her kesimi kucaklayan, Bitlis’e hizmet yapacak bir aday istediklerini vurgulayan vatandaşlardan Rahmi Aytaş ise duygu ve beklentilerini şöyle paylaştı: “İnşallah seçimlerde bir sıkıntı olmaz. Seçimin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Önemli olan dostluk ve kardeşlik içinde seçimleri tamamlayarak bitirmektir. Memleketimize kim hayırlıysa rabbim onu nasip etsin. Kim kazanırsa kazansın. Ayrım yapmasın, hizmet üretsin. Herkese eşit davransın. Adayların hizmet üreteceğini ümit ediyorum.” (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir