• DOLAR 32.895
  • EURO 35.257
  • ALTIN 2470.07
  • ...
"Zararlı alışkanlıklar konusunda en büyük görev eğitim kurumlarına düşüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de düzenlenen "Bağımlılık Araştırması Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması noktasında en büyük görevin eğitim kurumlarına düştüğünü söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, gençlerin bağımlılıktan korunması ve bağımlılık ile mücadele konusunda etkili politikalar geliştirebilmesi için yapılacak olan, "Okullarda Alkol ve Madde Kullanımı Araştırması" gündeme alındı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, araştırma kapsamında öğrencilerle anket yapılacağını ve anketten elde edilen verilerin de gençlerin risklerden korunması, risk faktörlerine karşı baş etme becerilerinin güçlendirilmesi adına yapılacak çalışmaların yol haritasının oluşturacağını belirtti.

Sarı, "Sağlığa zararlı ve bağımlılık yapıcı maddeler;  bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıklara neden olduğu gibi, aile parçalanması gibi telafisi mümkün olmayan sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Bağımlılık yapan uyuşturucu maddelere başlanmasına neden olan etkenler arasında; içinde bulunulan çevresel faktörler, eğitim durumu, arkadaş grubu, zararlı maddeye kolay ulaşılabilirlik, aile tutumları, ilgisizlik, sevgisizlik ve merak yer almaktadır. Gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görev eğitim kurumlarına düşmektedir. Bu kapsamda yürütülecek çalışmalar ve alınacak önlemlerde okul, öğretmen ve ailelerin iş birliği çok önemlidir." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir