• DOLAR 32.663
  • EURO 35.387
  • ALTIN 2477.754
  • ...
Suriye meselesini sahada çözeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Kağıthane'de partisinin düzenlediği mitingde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimden sonra il olarak mümkün oldukça Suriye meselesini masade değil, sahada çözeceklerini söyledi.   

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul'da 6 mitingde konuşacak, ilk durağı Kağıthane'de konuşan Erdoğan, seçim sürecinin Türkiye'ye yönelik saldırı ve projelerin açıkça ortaya çıkmasına vesile olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Biz belediye başkanlığı seçeceğimizi sanırken, birileri bu seçimi için ülkemizin başına çorap örme, birileri için de intikam ve rövanş aracı haline getirmek istiyormuş. Bazı programlarda ekonomiden bahsediyorlar. Biz yerel seçim mi yapıyoruz yoksa genel seçim mi yapıyoruz. Ekonominin patronu şu an Türkiye'de bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak benim ve kabinem. Ekonomiyi biz yönetiyoruz. Belediye başkanları mı Türkiye ekonomisini yönetecek. Hazine ve Maliye Bakanını mı bunlar seçiyor yoksa herhangi bir ilçeye belediye başkanı mı seçiyor. İstiyorum ki sandıkta yarın öyle bir ders verin ki milletime bir daha bu yalanları söylemeye devam etmesinler." dedi.

Yerel seçimlerin bir beka seçimi olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz bu seçimlerin bir beka seçimi olduğunu söylediğimizde birileri ‘o kadar da değil' demişlerdi. Bunu söyleyenler Kandil'den gelen mesajları, Kandil emrindeki partinin seçim stratejisini, diğer partilerini listelerinden göstermiş olduğu meclis üyesi adaylarını görünce inanıyorum ki ikna olmuşlardır. Şu anda Türkiye'de maalesef bu seçimde Kandil değerlendirme yapıyor. Pensilvanya değerlendirme yapıyor. Oradan gelen talimatlarla listeler hazırlanıyor." diye konuştu.

"Seçim bahanesiyle ülkemize saldırıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında Yeni Zelanda'da camilere yönelik yapılan terör saldırılarını hatırlatarak, "Bütün bunlara bakarak eğer birileri ikna olmuyorsa Allah aşkına 16 bin 500 kilometre öteden katliam silahları üzerine kazınan mesajları görünce herhalde ikna olmuşladır. Son günlerde döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninden çevrilen yeni dolapları görünce herhalde ikna olur. Seçimler bahanesiyle ülkemize yönelik saldırıların artışının gayesi 2023 hedeflerimizle somutlaştırdığımız güçlü Türkiye yolunu kapatmaktır. Bunu başaramayacaklar." ifadelerini kullandı.

"Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini sahada çözeceğiz"

Suriye meselesini sahada çözeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil sahada mutlaka çözeceğiz. İster içeride ister dışarıda olsun bu milletin işine aşına ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceğiz. Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak, ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız." dedi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir