• DOLAR 32.446
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2401.806
  • ...
“Kimse inancından ve düşüncesinden dolayı ötekileştirilmeyecek”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yerel seçim çalışmaları kapsamında memleketi Gaziantep'te bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İslahiye ilçesinde Cumhur İttifakı'nın düzenlediği mitinge katıldı.

Yağmur altında düzenlenen mitingde halka hitap eden Bakan Gül, Türkiye'de hiçbir kesimin anlayışına halel gelmesin diye çalışmalarına devam edeceklerini, bütün haksızlık ve yasakların ortadan kalkması için bundan sonra da her haksızlık ve mağduriyetin karşısında duracaklarını kaydetti.

“Kimse inancından ve düşüncesinden dolayı öteki olmayacak”

Türkiye’nin nereden nereye geldiğini hatırlatan Gül, “Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, adalette eski Türkiye nerede, yeni Türkiye nereye koşuyor. Bu ülkede inancından dolayı insanlar okul kapılarından başörtülü diye okula, işe alınmıyordu. Ama benim başörtülü bacıma yapılan bu revaya bu yasakçılığa karşı Recep Tayyip Erdoğan geldi, yasakçı Türkiye tarih oldu. Kimse inancından, düşüncesinden dolayı öteki olmayacak, horlanmayacak, farklı bir muameleye tabi tutulmayacak.” dedi.

Hangi partiye oy vermiş olursa olsun partili partisiz herkesin desteğini istediklerini belirten Gül, şöyle devam etti:

“Birileri çıkmış sanki oylar, birinin cebinde gibi 'Kürdlerin oyları benim cebimde' diyor. Bu ülkede hiç kimsenin oyuna ipotek koyamazsınız. Ben Kürtçe ninnilerle büyümüş bir kardeşinizim. Annem beni, evde Kürdçe ninnilerle büyüttü. Bugün bu ülkenin Adalet Bakanı olarak görev yapıyorum. Mem-u Zin'i dinleyen, Kürtçe şarkı dinleyenler gizli, kapaklı dinlerdi. Bugün Kürdçe resmi televizyon kanalı var. Biz insanın ırkına ve doğduğu yerine değil, insanlığına bakarız. Bizde, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı vardır. Ayrımcılık yok. Hiçbir şekilde insanımızı ayrıma tabi tutamayız.”

Bugüne kadar olduğu gibi seçimden sonra da bu ülkede yaşayan her kesimin özgürlüklerine halel gelmesini engelleyeceklerini belirten Gül, “Seçimden sonra yapısal reformları da hızlı bir şekilde yapacağız. Ekmeğimizi daha fazla büyüteceğiz. İstihdamı arttıracağız. Hiçbir kesim, ötekileştirilmiş, itilmiş hissetmeyecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunları el birliğiyle bozacaklarını ifade eden Gül, “Oynanan bu oyunları görüyorsunuz. Bu oyunlar bu topraklarda tutmaz. İslahiye, Gaziantep ve Türkiye bu oyunları sandıkta bozar.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir