• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Mardinli Prof. Dr. Aziz Sancar'ın başarısını ifade etmek ve bu tür başarılarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla organize edilen ve geleneksel hale getirilen 4. Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın il finali yapıldı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından düzenlenen finaller, Artuklu Aziz Sancar Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

İl finaline 3'er gruplar halinde 10 ilçeden toplam 30 ortaokul ve 30 lise öğrencisi olmak üzere 60 öğrenci katıldı.

Final programına; Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmanın sonunda ortaokullar arasında, Kızıltepe Özel Akkol Koleji birinci, Artuklu Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Midyat 75. Yıl İMKB Ortaokulu üçündü oldu.

Liseler arasında ise Kızıltepe Lisesi birinci, Midyat Fen Lisesi ikinci ve Nusaybin Anadolu Lisesi üçüncü oldu.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “Azmin ve çalışmanın insanları nerelere getirebileceğini gösteren, dünyaya nasıl imza atılabileceğini bize kanıtlamış Aziz Sancar adına düzenlenen ve bu yıl 4’üncüsü düzenleyerek 'Geleneksel' hale getirdiğimiz bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın sonunda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir