• DOLAR 32.936
  • EURO 35.226
  • ALTIN 2440.391
  • ...
"Ayasofya bir an önce camiye dönüştürülmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde, "Milletimizin yıllardır Ayasofya'yı cami olarak görme özlemi var. Ayasofya müze olarak anılmayacak. Ayasofya'yı cami olarak anacağız." açıklamaları kamuoyunda Ayasofya'nın tekrar cami olarak ibadete açılması talebini gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya açıklamasını değerlendiren Gök, halkın zaten yıllardır bu yönde bir talebinin olduğunu ve artık bu konuda atılacak adımların bir an önce atılması gerektiğini söyledi.

Ayasofya'nın ibadete açılma zamanı geldiğini ve hatta geçtiğini belirten Gök, Ayasofya'nın artık bir an önce tekrar camiye dönüştürülmesini ve ibadete açılmasını istediklerini belirtti.

"Ayasofya benim içimde kanayan bir yaradır" diyen Gök, "1994 yılında ben Ayasofya'yı ilk ve son defa ziyaret etmiştim. Ayasofya'da yürütülen çalışmalara şahit olmuştum. Bir yabancı turist grubu camide dolaşırken bende onlarla birlikte yürüyerek bilgi almak istedim. Rehber, turistlere cami ile ilgili İngilizce bilgi verirken bende onları dinliyordum. Caminin içerisinde çelik bir iskele kurulmuştu. O çelik iskelenin nasıl kurulduğunu, nereden getirildiğini, Ayasofya'nın içerisindeki İslam motiflerinin kazılırken altındaki Hristiyan motiflerine zarar vermemek için nasıl özenli çalışmalar yürütüldüğünü anlatıyordu. Hatta Amerika'dan özel bilim adamları getirilmişti. Sırf İslami motifleri oradan yok ederken, altındaki daha önce konulmuş motiflere zarar vermemek adına nasıl özenli bir çalışma yürütüldüğünü anlatıyordu. Bu açıkçası benim içimi acıtmıştı. Çünkü Ayasofya bize Fatih'in emanetidir. Ayasofya fethin sembolüdür. Bugün Ayasofya'nın vakfiyesinde ki olması gereken halinden müzeye dönüştürülmüş olması millet olarak bize züldür diye düşünüyorum. O yüzden ben o gün 1994 yılında Ayasofya'ya ilk ve son defa girmiştim ve kendi kendime, 'Bundan sonra Ayasofya tekrar özgürlüğüne kavuşuncaya, tekrar cami olarak kullanıma başlanıncaya kadar bir daha Ayasofya'ya girmeyeceğim' şeklinde söz vermiştim. O günden sonra bir daha Ayasofya'ya girmedim. Bana göre artık zamanı çoktan geldi ve geçiyor." dedi.

"İnşallah Ayasofya bir an önce ibadete açılır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya açıklamasının kendilerini memnun ettiğini ve heyecanlandırdığını belirten Gök, "Çünkü bu zaten olması gerekendir. Bu hususta yetkililerimizin bir an önce harekete geçmesini bir temenni şeklinde iletmek istiyorum. Milletimiz, devletimiz ve ümmet adına bunun yapılması gerekir diye düşünüyorum. İnşallah bir an önce Ayasofya ibadete açılır. Biz de gider orada namazımızı kılarız, duamızı ederiz." ifadelerini kullandı.

"Ayasofya'nın bir an önce tekrar camiye dönüştürülmesini istiyoruz"

Gök, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını halk, çok olumlu buluyor. Biz de aynı şekilde bunu olumlu buluyoruz. Zaten bu millet, inancını ve değerlerini her şeyin önünde tutan bir millettir. Dolayısıyla da milletimiz, Ayasofya'nın gerçek hüviyetine kavuşturulması gerektiğini söylüyor. Ayasofya Fatih'in fetih hakkıdır ve burayı da cami olarak vakfetmiştir. Dolayısıyla Ayasofya'nın aslına döndürülmesi gerekir. Aslında Fatih'in vakfiyesinde ilan ettiği gibi camidir. Bizler de millet olarak Ayasofya'nın bir an önce tekrar camiye dönüştürülmesini istiyoruz. Ben Ayasofya'nın bize ecdadımızın, Fatih'in bir emaneti olduğunu biliyorum. Vasiyetinde buranın camii olduğunu biliyorum. Dolayısıyla buranın millet olarak tekrar camiye dönüştürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Milletimiz adına da bunu talep ediyoruz." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir