• DOLAR 34.549
  • EURO 36.003
  • ALTIN 3011.23
  • ...
"Bağımlılıkla Mücadele Öğretmen El Kitapçığı" çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adıyaman Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından öğrencilerin, bağımlılığa karşı uyarılması ve bağımlılıktan kurtulabilmesi için "Yarına Umut Ol"  sloganıyla "Bağımlılıkla Mücadele Öğretmen El Kitapçığı"  çıkarıldı.

Teknolojinin baş döndüren hızıyla orantılı olarak eriyen gençlik, milli ve manevi değerlerinden hızla uzaklaşarak sosyal medyanın kurbanı haline gelmeye devam ediyor.

Sosyal medya bağımlılığıyla beraber, sosyal medya üzerinden madde bağımlısı haline de gelen gençler, manevi değerlerinden uzaklaşarak kültürlerine yabancılaşmaya başlıyor.

"Bağımlılığın ne olduğu, bağımlılık çeşitleri, bağımlılığa götüren sebepler ve bunlardan kurtulmanın yolları, madde kullanımı ve okul, madde bağımlılığının sonuçları, madde bağımlılığının kullanılmasının engellenmesinde aileye düşen görevler" gibi birçok konu başlığının ele alındığı el kitapçığında, teknoloji bağımlılığından kurtulmanın yollarına vurgu yapıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Aykut Pekmez, bağımlılığın önemli bir hastalık halini oluşturduğuna işaret ederek, insan hayatında önemli yaralar açtığına dikkat çekti.

"Ülkemizin geleceği sağlıklı gençlerimizin varlığı ile gerçekleşebilecektir"

Teknolojinin insan hayatını kolaylaştırdığını ancak beraberinden bazı sıkıntıları da getirdiğini dile getiren Vali Aykut Pekmez, "Gelişen ve değişen dünyamızda hızla artan teknolojik imkân ve kabiliyetler, insan hayatını kolaylaştırdığı gibi insanın maddeye ve teknolojiye gereğinden fazla vakit ayırmasından dolayı olumsuz etkiler de doğurmaktadır. Söz konusu bu olumsuzluklara gerekli önlemler alınamazsa ileride gençliğimizi ve geleceğimizi tehdit edecek boyutlara ulaşabilir." dedi.

"Bağımlılık, önemli bir hastalık haline gelmekte"

Birçok bağımlılık çeşidinin insan hayatını etkisini alına aldığını belirten Pekmez, "Sanıldığının aksine bağımlılık, sosyal hayatımızın sadece bir alanında değil, alkol bağımlılığı, sigara bağımlılığı, kumar bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve alışveriş bağımlılığı gibi birçok alanda hayatımızda kendini göstermektedir. Gençliğimizin üzerinde bir terör etkisi oluşturan ve onların zihinlerini işgal eden bu bağımlılık türlerinden hangisi olursa olsun günümüzde bütün toplumu bir şekilde etkileyen önemli bir hastalık haline gelmeye devam etmektedir. Bu hastalık, kişinin kendi beden ve ruh sağlığı ile birlikte parasını, zamanını, enerjisini alıp götürmekte, ayrıca maddi ve manevi çok ciddi toplumsal sorunlara yol açmaktadır. Gelecekte güçlü ve sağlıklı bir ülke düşüncesi ancak iyi yetişmiş, ileriyi düşünen ve bağımlılıkların esiri olmaktan kurtulmuş bir nesil ile mümkün olacaktır. Ülkemizin geleceği ve refah dolu mutlu yarınlar, ruhen ve bedenen sağlıklı gençlerimizin varlığı ile gerçekleşebilecektir. " ifadelerini kullandı.

"Yarınından endişe duymamak, ruhen ve bedenen güçlü gençlerimizin varlığı ile mümkündür"

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz de "Ülkemizin yarınından endişe duymamak, geleceğe emin ve sağlam adımlarla yol almak, ruhen ve bedenen güçlü gençlerimizin varlığı ile mümkündür. Bunu sağlamanın yolu da çocuklarımızın özgüvenlerini geliştirecek, onların yeteneklerini ortaya çıkaracak kültürel, sosyal ve sportif alanlarda onların önlerini açmaktır. Çocuklarımız, yeteneklerini geliştirecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri alan buldukça, yoğunluklarını ve üretme potansiyellerini yarınlara katkı sağlayacak bu alanlara yönlendireceklerdir. Kurum olarak bizim tüm uğraşlarımız bu yöndedir. Bu meyanda okullarımızın ve kurumlarımızın her birinin kültürel, sosyal ve sportif faaliyetler yönünden cıvıl cıvıl bir hale gelmeye başladığına şahit olmamız hepimizi sevindiriyor." şeklinde konuştu.

"Bağımlılık her geçen gün daha da fazla risk oluşturmaya başlamaktadır"

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Müdürü Cebrail Çirkin ise toplumun karşı karşıya kaldığı en önemli problemlerden biri olan bağımlılığın her geçen gün daha da fazla risk oluşturmaya başladığını belirtti.

Çirkin, şöyle konuştu:

"Anne, baba, öğretmenler ve sorumluluk sahibi olan herkesin canını sıkan ve acıtan, geleceğimizin Türkiye'sini kuracak çocuk ve gençlerimizin bedeninde ve ruhunda ciddi yaralar açacak olan bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele kapsamında yaptığımız bu çalışma; öncelikle sorumlu kişi ve kurumların farkındalık düzeylerinin arttırılmasını amaçlamaktadır. Çalışmayla alınması gereken tedbirlerde gecikmeye mahal verilmemesi, çocuklarımızla olumlu ve sağlıklı iletişim kurmanın önemi, koruyucu-önleyici rehberlik alanında Adıyaman ilimizdeki tüm eğitim çalışanlarımıza, anne ve babalarımız ile tüm ilgililerin bilgi ve becerilerine katkı sunmak amaçlandı." (Cemil Özdaş- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir