• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Meteoroloji'den uyarı! 29 Mart Cuma günü hava nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sinop ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Bingöl, Muş, Bitlis,Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, zamanla İç Anadolu'nun güneyi ile gece saatlerinden sonra Sivas ve Afyonkarahisarçevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç Anadolu'nun güney ve doğusunda hissedilir derecede olmak üzere ülkemizin güney, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
 
RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, iç ve doğu kesimlerde güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette,Marmara ve Ege’de kuvvetli zaman zaman fırtına (50-70 km/saat), Marmara'nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir,Bursa'nın batısı) ve Kuzey Ege’de (İzmir'in ve Manisa'nın kuzeyi) fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
 
UYARILAR
 
ÇIĞ UYARISI: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden Marmara ve Ege’de kuvvetli zaman zaman fırtına (50-70 km/saat), Marmara'nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı) ve Kuzey Ege’de (İzmir'in ve Manisa'nın kuzeyi) fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 Km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı( Çatı Uçması, Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Güneydoğu kesimlerde görülecek yağışların; Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin ile Şırnak il merkezinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak'ın doğusu, Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
ZİRAİ DON UYARISI: Tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara'nın güneydoğusu (Bilecik, Sakarya'nın ve Bursa'nın güneyi), İç Ege (Afyonkarahisar, Uşakve Kütahya), Göller Yöresi (Burdur, Isparta) ve İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren orta kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakınmeteoroloji müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
 
BÖLGELERİMİZDE HAVA
 
MARMARA
 
Parçalı, güneyinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-70 km/saat), güneybatısında fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde güneydoğusunda (Bilecik, Sakarya'nın ve Bursa'nın güneyi) orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.
 
BURSA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu
 
ÇANAKKALE °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu
 
İSTANBUL °C, 11°C
Parçalı bulutlu
 
KIRKLARELİ °C, 12°C
Parçalı bulutlu
 
EGE
 
Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimlerinin yağmur ve sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, gece ve sabah ilk saatlerde Afyonkarahisar çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bu gece saatlerinde İç Ege'de (Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya) orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.
 
A.KARAHİSAR °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, gece ve sabah ilk saatlerde karla karışık yağmur ve yüksekleri hafif kar yağışlı
 
DENİZLİ °C, 13°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
 
İZMİR °C, 15°C
Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak yağışlı
 
MANİSA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu
 
AKDENİZ
 
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Göller yöresinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Göller Yöresinde (Burdur, Isparta) orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.
 
ADANA °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
 
ANTALYA °C, 17°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
 
BURDUR °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksekleri hafif kar yağışlı
 
HATAY °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
 
İÇ ANADOLU
 
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güneyi ile Sivas çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölge genelinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.
 
ANKARA °C, 9°C
Parçalı, zamanla güney ve doğusu çok bulutlu
 
ESKİŞEHİR °C, 9°C
Parçalı, zamanla güneyi çok bulutlu
 
KONYA °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı
 
SİVAS °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı
 
BATI KARADENİZ
 
Parçalı yer yer çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.
 
BOLU °C, 8°C
Parçalı bulutlu
 
DÜZCE °C, 10°C
Parçalı bulutlu
 
SİNOP °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu
 
ZONGULDAK °C, 8°C
Parçalı bulutlu
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
 
Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.
 
AMASYA °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu
 
ARTVİN °C, 6°C
Çok bulutlu, kıyı kesimleri hafif yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı
 
SAMSUN °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu
 
TRABZON °C, 8°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu
 
DOĞU ANADOLU
 
Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Bingöl, Muş, Şırnak, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güneyinde kuvvetli olmak üzere, kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, Malatya, Elazığ ve Şırnak il merkezinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Kuzey ve doğusunda gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ oluşma riski bulunmaktadır.
 
ERZURUM °C, 1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı
 
KARS °C, 1°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı
 
MUŞ °C, 4°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
VAN °C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güneyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU
 
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin) kuvvetli olması bekleniyor.
 
DİYARBAKIR °C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
GAZİANTEP °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı
 
SİİRT °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.
 
ŞANLIURFA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

Bu haberler de ilginizi çekebilir