• DOLAR 32.668
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2444.789
  • ...
2019 Yılının Aydınlatma Trendleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aydınlatma ihtiyacı hepimizin bildiği gibi insanoğlunun var olduğu dönemlerden günümüze kadar gelen önemli ihtiyaçlardan birisi olarak gözler önüne gelmekte. Bu bağlamda ateş ile başlayan aydınlatma teknolojisi günümüzde LED teknolojilerinin de ilerlemesi ile birlikte LED aydınlatma sistemlerine kadar gelmiş durumda. Bu noktada içinde bulunduğumuz 2019 yılında en çok tercih edilen aydınlatma ürünleri hakkında sizlere bilgilendirici bir yazı hazırladık.

Gaz lambaları, akkor lambalar ile ilerleyen aydınlatma teknolojileri özellikle 2010 yılından sonra LED aydınlatma teknolojilerinin de devreye girmesi ile birlikte önem kazanmaya başlamış durumda. Bu alanda yabancı aydınlatma firmalarının aksine EAE Aydınlatma gibi yerli aydınlatma firmalarının da LED aydınlatma ürünleri ürettiklerini söyleyebiliriz.

Genel olarak baktığımızda birçok üründe LED aydınlatma teknolojilerinin uygulandığı sektörde ki 2019 yılının trendlerine hep birlikte göz atalım.

Aydınlatma Ürünleri Tercihinde Sade Ve Akıllı Tasarımlar Ön Planda

İlerleyen teknolojinin de etkisi ile günümüzde evler, ofisler ve sanayi alanları gibi birçok alanda uygulanan soğutma, ısıtma, aydınlatma gibi birçok sistemin kontrol edilebilir, akıllı sistemler olduğunu ifade edebiliriz. Bu noktada LED aydınlatma teknolojilerinin avantajları ile akıllı binalar ve ofisler gibi alanlarda kullanılan aydınlatma armatürlerinin bina otomasyonu ile uygun şekilde üretilmekte olduğunu ifade edebiliriz.

Genel olarak baktığımızda günden güne modernleşen ofis, evler ve birçok alanda uygulanan aydınlatma ürünlerinin günden güne sade tasarımlar ile artan şıklık anlayışı ile uygulamaya konulduğunu ifade edebiliriz. Yazımızın başında belirttiğimiz gibi binalarda, endüstriyel sahalarda ve birçok alanda uygulanan LED ürünlerinin ortamlara farklı bir şıklık kattığı gibi, endüstriyel sistemlere de uyumluluk yönleri ile günümüzde aydınlatma sektörüne farklı bir yön verdiğini açıkça ifade edebiliriz.

Aydınlatma Sektörünün Geleceği

Günümüzde aydınlatma ürünlerinin floresan gibi aydınlatma ürünlerinden ziyade LED teknolojisi üzerinde kurgulanması birçok alanda sektörü farklı bir noktaya taşımaya devam etmektedir. Son dönemde gündemde olan birçok yenilikçi aydınlatma teknoloji ile gelece3k günlerde akıllı aydınlatma terimini daha çok duyacağımız açık durumda.

Gelecek günlerde ki yazılarımız ile sektörde ki son trenleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda sektör hakkında ayrıntılı bilgi almak ve güncel LED aydınlatma ürünlerine göz atmak bir çok site bulunmaktadır. Örnek verebileceğimiz sitelerden birisi olarak https://www.eaeaydinlatma.com/ sitesine göz atabilir, aynı zamanda yapacak olduğunuz Google aramaları ile birçok aydınlatma firmasının üretmiş oldukları ürünlere göz atabilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir