• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
"Çanakkale Şehitlerine" şiirinin okuma finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Müftülüğü tarafından il genelinde liseler arası düzenlenen "Çanakkale Şehitlerine” konulu şiir okuma yarışmasının il finali gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü münasebetiyle yapılan "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiir okuma yarışması İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy'un, "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiiri güzel okuma yarışmasına il genelinde öğrenciler katıldı.

İl Müftüsü Turgut Erhan'ın komisyon başkanlığını yaptığı yarışmada, öğrenciler şair Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Savaşı sırasında şehit düşenler için kaleme aldığı "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiiri en iyi okumak için kıyasıya yarıştı.                                                           

Yarışmada, İluh Anadolu Lisesi öğrencisi Gülşen Birgin, birinci olurken, ikinci Kozluk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mehmet Yusuf Doyar, üçüncülüğü ise Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sümeyra Yıldız ile Merkez Fatma Zehra İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sümeyra Zeynep Yılmaz elde ettiler.

Yarışma sonrası İl Müftüsü Turgut Erhan, Çanakkale'nin çok önemli olduğunu söyledi.

Erhan, "Amacımız öğrencileri yarıştırmaktan ziyade bu toprakları bize kanlarını dökerek, canlarını vererek vatan kılan şehitlerimizi bir kez daha anmak, hatırlamak ve bıraktıkları kutsal emanete sahip çıkmaktır. Çanakkale'ye gidildiği zaman bu memleketin her köşesinden ve her yöresinden insanların şehadet şerbetini içmiş olduğunu görüyoruz. Cenab-ı Hak'tan dileğimiz ve arzumuz şehit olan dedelerimiz ve atalarımıza layık bir şekilde nesilleri yetiştirebilmek ve onlara layık olabilmektir." dedi.

Son olarak yarışmaya giren öğrencilere ödüller ve çeşitli hediyeler takdim edildi. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir