• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Vahit Kiler'den Bitlis'e 20 bin genç için istihdam sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

AK Parti İl Başkanlığı tarafından esnaf buluşması yapıldı. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen buluşmaya AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, İl Başkanı Engin Günceoğlu, Belediye Başkan Adayı Nesrullah Tanğlay, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kanaat önderleri, muhtar adayları ve yaklaşık 3 bin kişilik esnaf ve davetliler katıldı.

Seçime 5 gün kaldığını hatırlatan Kiler, Bitlis'in kaybedecek bir 5 yılının daha olmadığını vurgulayarak destek istedi. 2002 yılından bu yana kentte ulaşım, eğitim, sağlık ve ekonomi başta olmak üzere 12 milyar TL yatırım yaptıklarını hatırlatarak, bundan sonra da yapılacak yatırımlarla istihdama büyük katkı sunacaklarını söyledi.  

Kahvelerde işsiz genç bırakmayacaklarını dile getiren Kiler, kentin en büyük sorunun işsizlik olduğunu anımsatarak, hangi evde kaç işsiz gencin olduğu bilgisinin kendilerinde mevcut olduğunu, kuracakları tekstil kentle 15-20 bin genci istihdam edecekleri sözünü verdi.

"Söz verdiğim tekstil kent için çalıştım"

Kiler, "6 ay önce size bir söz vermiştim. Bugün o sözümü tutarak karşınıza çıktım.  Meclis açıldığı günden yani 1 Ekim tarihinde bu yana size verdiğim sözü tutmak için çalıştım. Söz verdiğim tekstil kent için çalıştım. Askeriyeye ait olan bir buçuk milyon metre kare araziyi şehrimize kazandırdık. Rabbim, bir mani vermezse orada belediye başkanımızla birlikte en az 15 bin olmak üzere, 20 bin gencimize iş alanı oluşturacağız. Bu yıl temelini atacağız. Bunu yaptıktan sonra Bitlis'te bir tane gencimizin kahve köşesinde oturmasını, boş gezmesini istemiyoruz. Çünkü bu bizi kahrediyor." dedi.    

2014 seçimlerinde bir yol kazası geçirdiklerini, yaptıkları yanlıştan dolayı halkın kendilerini cezalandırdıklarını dile getiren Kiler, 5 yıl boyunca Bitlis olarak bu cezayı ödeye ödeye bitiremediklerini, artık Bitlis'in kaybedecek bir 5 yılının daha olmadığını ifade etti.

"Görevde oldukları sürece kaynakların nereye aktarıldığının belgeleri elimde var"

HDP belediyesinin görevde olduğu sürece belediyenin kaynaklarını başka yere aktardıklarını belirten Kiler, şunları söyledi:               

"Görevde oldukları sürece nereye aktarıldığının belgeleri elimde var. Benim elimde bir dosya, içinde yüzlerce sayfa var. HDP, Bitlis belediyesinin 2014 yılından görevi bırakıncaya kadar kaç kamyon Ölek'teki teröristlerin kampına çimento gönderilmiş, kaç kamyon kum, kaç kamyon tuğla, gönderilmiş, hangi kamyonlarla erzak gönderilmiş? İş makinesi, kamyon, operatör, dozer, kepçe ne varsa saati saatine, hangisi kaç saat çalışmış, oradan dönüşte hangi arabayla kimler gelmiş, hepsinin belgesi var! Bunlar zannediyor, devlet uyuyor. Devlet bunları hepsi not almış elinde. Bunları yaptıktan sonra cezalandırmış. 5 yıldır bize hizmet için gelenler, çoluk çocuğumuzun rızkını, Bitlis'in kaynaklarını, Bitlis'e hizmet için gelen ne varsa Ölek'teki kampa aktarmışlar. Orada mahkeme kurmuşlar, kamplar kurmuşlar, yine ne acıdır ki kurdukları kampta esnafımızı yargılayarak haraç almışlar. Ben bunu yadırgamıyorum. Çünkü insanlar gücünü nerden alıyorsa oraya hizmet ediyor. Onlar gücünü Kandil'den,  PKK'dan alıyor, oraya hizmet ediyorlar. Biz de gücümüzü halkımızdan, milletimizden alıyoruz, hizmeti de halkımıza yapıyoruz."

Programda, İl Başkanı Engin Günceoğlu ve Belediye Başkan Adayı Nesrullah Tanğlay da birer konuşma yaparak destek istediler. Program, verilen yemek ikramıyla sona erdi. (Şükrü Tontaş – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir