• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Bağımlıyı Gözünden Tanırım" konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu organizesinde "Bağımlıyı Gözünden Tanırım" konulu konferans düzenlendi.  

İslami İlimler Fakülte Öğrencisi Hüseyin Ertaş'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Genç Yeşilay Batman Başkan Yardımcısı Ramazan Babat'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Bağımlılıkla hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapan Babat, "Üniversitelerde, meydanlarda, sporda, sanatta… Kısacası farkındalık oluşturmak için bizi görmek istediğiniz her yerdeyiz. Geleceğimizi bizden alacak bağımlılıkların fakındayız. Bilmeye öğrenmeye hevesliyiz. Yeşilay’ın sivil aktiviteleriyiz. Genç Yeşilay olarak amacımız yurdumuzda ahlakı ve kültürel bir kalkınma atmosferi içinde tütün, alkol ve madde bağımlığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmektir. Bu yüzden köleliğin model tanımı olan bağımlılığa karşı yanımızda mücadele etmeye çağırıyoruz." dedi.

"Dünya kurulduğundan beri hakla batıl savaşı devam ediyor"

Açılış konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, Yeni Zelanda'da şehit edilen 50 Müslümanı hatırlatarak, "Sadece ve sadece inançlarından dolayı 50 Müslüman şehit edildi. Katil camiye girince, şehit olanlardan bir tanesi 'Merhaba kardeşim.' diyor. 'Merhaba kardeşim.' dediği adam tarafından katlediliyor. Böyle bir dünyada yaşıyoruz. Dünya kurulduğundan beri hakla batıl savaşı devam ediyor. Bunun için sevgili öğrencilerimden bir şey istiyorum. Çok akıllı olmanız lazım. Sakın ola birbirinize düşmeyin, kenetlenin ve tek yumruk olun. Kenetlenirseniz bizi top dahi sindiremez. Ufak farkındalıklarımızı göz ardı edin. Sen Kürt'sün, ben Türk'üm, bunları hiç aranızda önemsemeyin. Siz böyle zafiyete düştüğünüz ve parçalandığınız zaman düşman bizi parçalamak için bekliyor zaten. Camide ateş ederken o katilden 'Sen Arap'sın, Türk'sün veya Kürt'sün seni vurmayayım.' diye bir şey duydunuz mu? Sadece inançlarından dolayı Müslüman olduklarından dolayı hepsini orada şehit etti." ifadelerini kullandı.

"Bağımlılık emperyalist güçlerin ülkemize dayattığı bir şeydir"

Bağımlılık yapan ürünlerin emperyalist güçlerin dayatmaları olduğunu söyleyen Durmuş, "Bağımlılık nereden geliyor. Bizim dinimiz her şeyi yasaklamış. Dinimizi yaşasak zaten bir problem yok. En büyük problem, dinimizi yaşamamak. Dinimizi yaşasak bütün zararlı maddeleri dinimiz yasaklamış. Bağımlılık emperyalist güçlerin ülkemize dayattığı bir şeydir. İlaç sektörleri, esrarlar, eroinler, içkiler hepsi emperyalist güçlerin elindedir. İçkiyi yasaklayan dinin mensuplarıyız. Bizim ülkemizde böyle bir sıkıntı olmaması lazımdır. Ama bizi sömürmek isteyen emperyalist güçler, nasıl sömürüp parçalayacağını biliyor. Bunların ticaretini yapıyor." şeklinde konuştu.  

Hazırlanan sinevizyon sonrası program, Operatör Doktor Hüseyin Güzel'in "Bağımlıyı Gözünden Tanırım" konulu konferansıyla devam etti.

Konferans sonrası İLKHA'ya konuşan Genç Yeşilay Batman Başkanı Ramazan Güneş de şunları söyledi:

"Öğrencilerimizi ve Batman halkını bilgilendirdik. Konferansımız iyi geçti elhamdülillah. Amacımız, Batman'da olan kardeşlerimizin bağımlılıktan uzaklaşması… Bugün bağımlılık her bir virüs gibi yayılmış durumda. O bağımlılıkların önüne geçilmesi için birilerinin öncü olması gerekiyordu. Bazı arkadaşlarımız öncülük bayrağını devir almış durumdadır. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Mücadelemiz bağımlılığın sıfıra ininceye kadar olacaktır."

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, Batman SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, Operatör Doktor Hüseyin Güzel ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir