• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Mursi`den Ülkedeki Provokatörlere Sert Mesaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, cumhurbaşkanlığı sarayı önünde aldığı kararları destekleyen taraftarlarına hitaben yaptığı konuşmada devrimin hedeflerini gerçekleştireceğini ve yasaları çiğneyenlere karşı da müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

Kurucu meclisin lağvedilmesini öngören kararı iptal eden, yeni anayasanın hazırlanması talimatını veren ve Başsavcı Abdulmecid Mahmud’u görevden alarak yerine Talat İbrahim Abdullah’ı atayan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, aldığı kararların nihai olduğunu açıklamasından sonra sert eleştirilerin ve protesto gösterilerinin hedefi olmuştu.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, bugün yaptığı konuşmada herhangi bir grubu diğer bir gruba karşı desteklemediğini belirterek, aldığı kararların ülkede ekonomik ve siyasi istikrarı sağlamaya yönelik olduğunu ve kimseyle hesaplaşmak gibi bir hedefinin bulunmadığını söyledi.

Ülkeyi her şeyin üstünde tuttuğunu belirten Cumhurbaşkanı Mursi, “hiç kimse kendini devrimin sahibi olarak görmemelidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Mursi, muhaliflerinin protesto gösterileri düzenleme hakkı olduğunu; ancak taleplerini gösteri yoluyla dile getirenlerle sivil binalara saldıranlar arasında fark olduğunu belirterek muhaliflerden taleplerini meşru ve yasal yollarla dile getirmelerini istedi.

Devrimin bazı hedeflerine ulaşıldığını; ancak bazı hedeflerine henüz ulaşılmadığını belirten Cumhurbaşkanı Mursi, anayasayı uygulamakta kararlı olduğunu vurgulayarak yasaları çiğneyenlere karşı yasaları uygulamakta ihmal göstermeyeceğini söyledi. (YDH)

Bu haberler de ilginizi çekebilir