• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Bakan Selçuk: Batman'da 50 bini aşkın haneye ulaşmış durumdayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'a bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son 17 yılda Batman'a yaklaşık 16 milyon liralık yatırım yaptıklarını sadece bakanlıklarının alanında yapılan yardımların 3,5 milyar lirayı aştığını açıkladı.

Bakan Selçuk, ilk olarak Batman Valiliğini ziyaret etti. Bakan Selçuk'u Valilik ziyaretinde Vali Hulusi Şahin ve vali yardımcıları karşıladı. Selçuk, Valilik makamına geçerek, burada basına kapalı bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının ardından Selçuk, Valilik toplantı salonunda koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Ardından basına açıklamalarda bulunan Selçuk, Batman'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Göreve geldikleri günden bu yana bütün illeri ziyaret etmeye ve değerlendirme toplantıları yapmaya devam ettiklerini kaydeden Selçuk, "Bakanlık olarak Batman'da iki tane Sosyal Hizmet Merkezimiz var. 7 tane de Aile Destek Merkezi ile hizmete devam ediyoruz. Yine kuruluşlarımızca çocuklarımız bakım altındalar. Toplam 3 bakım ve rehabilitasyon merkezinde engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Son 17 yılda Batman'a yaklaşık 16 milyar liralık yatırım yaptık. Sadece Bakanlığımız alanında yapılan yardım 3,5 milyar lirayı aşmış durumda. Gıda, eğitim, sağlık desteklerini içine alan sosyal yardımlarda da 50 bini aşkın haneye ulaşmış durumdayız. Bu kapsamda 2003 yılından bu yana Batman'a 2,5 milyar lira tutarında aktarım oldu. İŞKUR ile de 30 bin vatandaşımız 2002 yılından bu yana işe yerleşmiş durumda. 50 bin vatandaşımız işbaşı, girişimcilik ve mesleki eğitim programları, mesleki eğitim kurslarından faydalandı." dedi.

Toplantıya, Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve bazı kurum müdürleri de katıldı.

Yapılan açıklamanın ardından Bakan Selçuk, AK Parti Batman Seçim Lokalinde bir açıklamada bulundu.

Selçuk, "Biliyorsunuz Batman'da bölgedeki diğer il ve ilçelerde işbaşına gelen belediye başkanları maalesef halka hizmet etmek yerine terör örgütleriyle el ele yürümeyi tercih ettiler. Devletimiz de bu duruma elbette seyirci kalmadı. Çukurlar kazarak şehirlerimizi harap edeneler adeta savaş alanına çevrilen bu teröristlere karşı güvenlik güçlerimiz çetin bir mücadele verdi. Sivil vatandaşlarımıza zarar gelmesin diye polislerimiz askerlerimiz jandarmalarımız şehit düştü. Okulları yaktılar. Yaralı taşıyan ambulanslara hastanelere ateşler açtılar. Güneydoğuya yatırım ve hizmet gelmesin diye her yolu denediler. Şehirlerimizi çukur siyasetiyle yaşanmaz hale getirenlere fırsat vermeyeceğiz. Hiç kimse boşa hayal kurmasın bu millet alın terini emeğini bu teröristlere bırakmayacak." ifadelerini kullandı. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir