• DOLAR 32.335
  • EURO 34.885
  • ALTIN 2391.593
  • ...
Denizli'deki depremin ardından 172 artçı deprem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından devam eden artçı depremler nedeniyle okullar tatil edildi. Bazı hastanelerde de hastalar bahçeye çıkarıldı.

Acıpayam ilçesinde depremin merkez üssüne yakın konumdaki Yeniköy, Karahöyük, Uçarı, Gedikli ve Yeşildere mahallelerinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

Camilerden uyarı anonsları yapıldı

Depremin en fazla hasar verdiği mahallelerden Karahöyük'te camilerden "evlere girilmemesi, elektrik kullanılmaması" konusunda uyarılar yapıldı.

Vali Karahan'dan açıklama

Acıpayam ilçesinde meydana gelen depremde, ilk belirlemelere göre can kaybının olmadığını belirten Denizli Valisi Hasan Karahan, AFAD ekiplerinin çalışma başlattığını ifade ederek, "Gelen ilk bilgilere göre can kaybı yok. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür." dedi.

Eğitime ara verildi

Aydın'ın Karacasu ve Denizli'nin Serihisar ilçelerinde de deprem nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen deprem Aydın'ın Nazilli, Kuyucak, Karacasu ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'in talimatıyla deprem paniğinin ardından Karacasu'da okullarda eğitime bugün itibari ile bir gün ara verildi.

Hastalar bahçeye çıkarıldı

Acıyapam Devlet Hastanesi, deprem sonrası güvenlik nedeniyle tahliye edildi. Hasar tespit çalışmasının ardından hastaların yeniden hastaneye sevk edilecek.

30 evin yıkıldığını açıklayan Denizli Valiliği, depremde herhangi can kaybının yaşanmadığı bilgisini paylaştı. AFAD ise 22 kişinin hafif yaralandığını belirtti.

Depremde kırsal bölgelerde bazı ahırlar da yıkıldı. Büyükbaş hayvanların bulunduğu ağırın çökmesi sonucu enkaz altında kalan inek, vatandaşların ve görevlerin yardımıyla çıkarıldı.

Bölgede çadır kuruldu, mutfak TIR'ı gönderildi  

AFAD, deprem nedeniyle hasar meydana gelen 10 köyde yaklaşık 600 çadır kurdu. Mahallerin açık alanlarına kurulan çadırların kış şartlarına uygun olduğu ve içerisinde istendiği takdirde sobanın da yakıldığı belirtildi.

Kızılay da bölgeden gelen bilgiler doğrultusunda sıcak yemek dağıtımı yapabilmek için seyyar mutfak TIR'ını bölgeye gönderdi. TIR'da 2 bin kişilik yemek yapılıp dağıtılacağı öğrenildi. Kızılay'ın yanı sıra belediye de bölgede evleri zarar gören ve zarar görmese de evlerine gidemeyen vatandaşlara gıda yardımında bulundu.

172 deprem meydana geldi

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde saat 09.34'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından saat 16.07'ye kadar en büyüğü 4.8, en küçüğü ise 1.0 büyüklüğünde olan toplam 172 deprem meydana geldi.  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir