• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
O hastanenin yeni adı belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Koca, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma  Hastanesinin yeni binasının açılış töreninde, İstanbul'da iki şehir hastanesi  yapılacağını belirterek, Kartal bölgesine de hizmet edecek bir şehir hastanesi  planladıklarını söyledi.
 
Koca, "Kartal için de bu bölgeye hizmet etmeyi hedeflediğimiz, yani  Kartal'ın şehir hastanesi olabilecek yeri bu bölge olarak planlıyoruz. Koşuyolu  Kardiyoloji Kalp Damar Hastanesi  ve bu hastanemiz dahil olmak üzere bütün bu  alanı, hatta daha da geniş kılarak Kartal bölgesine hizmet edecek, üniversite ile  iş birliği içerisinde olabilecek, hastanın artık buradan başka yere sevk  edilmediği, adı artık Kartal Şehir Hastanesi olan bir bölge olacak. İlla  kamu-özel iş birliğiyle yapılması gerekmiyor. Fonksiyonel olarak önemli olan  nitelikli dal hastanelerinin bir araya geldiği sağlık komplekslerinin adı şehir  hastanesi olacak." dedi.
 
Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin artık Kartal  Şehir Hastanesi olarak hizmet vereceğini anlatan Koca, "Poliklinik hizmetiyle  faaliyete geçen bu binamızın toplam arsa alanı 290 dönüm. Biz Koşuyolu dahil  olmak üzere bütün alanı şehir hastanesi olarak planladık. Yani bundan böyle  buranın adı Kartal Şehir Hastanesi olacak. Buranın toplam kapalı alanı 302 bin,  toplam yatak sayısı bin 72, poliklinik sayısı 210, ayrıca 43 tane ameliyathaneye  sahip, 25 adet de diyaliz yatağı mevcut." ifadelerini kullandı.
 
"2023 sonuna kadar aşıyı yerlileştirme noktasında kararlıyız"
 
Bakan Koca, yeni dönemde ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda dışa  bağımlılığı azaltacaklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:
 
"Biz yeni dönemde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte  özellikle yerlileşmeyi ve millileşmeyi de çok önemsiyoruz. Dışa bağımlılığımızın  yüksek olduğu ilaç, malzeme, cihaz ve aşı konusunda, özellikle 2023 sonuna kadar  aşıyı yerlileştirme noktasında kararlıyız. Aşıyla ilgili bir ekip iki hafta önce  Küba'ya gitmişti. Şu an yine geniş bir ekibimiz Güney Kore'de araştırma, çalışma  ve görüşmeleri yapmak üzere gitmiş oldular. Biz bu noktada özellikle aşıyı devlet  eliyle güvenilir şekilde, maliyetini önemsemeden mutlak yerlileştirmeyi ve  millileştirmeyi hedefliyoruz."
 
Konuşmaların ardından Bakan Koca ve katılımcılar yeni binanın açılış  kurdelesini kesti. Koca, daha sonra hastane binasında incelemelerde bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir