• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dışişleriden Yunanistan ve "denize dökme" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir'de yaptığı konuşmaya atfen Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama hakkındaki soruya cevapladı.

Açıklamayı içeri ve zamanlaması bakımından yadırgayan Aksoy, tarihi gerçekler hatırlanmadan yapılan bu açıklamanın son derece talihsiz olduğunu ve iyi komşuluk ilişkileriyle bağdaşmadığını ifade etti.

Aksoy, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel seçim çalışmaları çerçevesinde geçen hafta İzmir'de yaptığı konuşmaya atfen Yunanistan Dışişleri Bakanlığının dün (18 Mart) yaptığı açıklama da anlaşılamamış, içeriği ve zamanlaması bakımından yadırganmıştır. Yunanistan'ın Anadolu'yu işgale teşebbüs ettiği ve ordusunun Anadolu'da yaptığı yıkım ve tahribat nedeniyle Türkiye'ye tazminat ödediği gibi tarihi gerçekler hatırlanmadan yapılan bu açıklama son derece talihsiz olup, bu ülke ile geliştirmeye çalıştığımız güven ortamıyla ve iyi komşuluk ilişkilerimizle hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'deki ifadeleri

Yerel seçimler kapsamında İzmir mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Selanik'in, Girit'in, Üsküp'ün, Kosova'nın, Varna'nın, nice Balkan şehrinin acısını dindiren İzmir. Ülkemizin tüm renklerini, tüm zenginliklerini kendinde toplayan İzmir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ordularının 9 Eylül'de yeniden özgürlüğüne kavuşturduğu İzmir, gavuru denize döken, garibi bağrına basan İzmir." şeklinde ifadeleri konuşmuştu.

Yunanistan "denize dökme" ifadesini hasmane olarak değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''denize dökme" sözleri sonrası açıklamada bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yunanistan, Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimlerde kazanımlar elde etmek adına dış politika söylemleri kullanımının ve tarihsel olayların komşu ülkelere karşı hasmane bir tutumla kullanılmasının parçası olamaz. Bu ve benzeri kabul edilemez açıklamalar yüzünü Avrupa'ya dönmüş bir Türkiye ile olan ve Türkiye'yi yönetenlerin de desteklerini iddia ettiği, uzun yıllardır güvene dayalı ilerleyen ilişkimize zarar vermektedir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir