• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Dünyayı ayağa kalkmaya davet ediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yeni zelanda'daki haçlı saldırısına ilişkin "Bütün dünyayı, İslam düşmanlığına, yabancı karşıtlığına, radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yeni zelanda'da 49 Müslümanın şehid edildiği saldırının ardından Yeni Zelanda'ya gidiyor. Oktay, hareket öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu.

"Uzun yıllar teröre büyük kayıplar vermiş ve terörün her türlüsüne karşı çıkmış bir ülke olarak Türkiye, Yeni Zelanda'nın terörle mücadelesinde ve atacağı adımlarda yanında olacaktır." diyen Oktay, "Yaşanan bu terör eylemi, İslam düşmanlığının sınırlarının olmadığını bizlere ne yazık ki bir kez daha göstermiştir. Buradan bütün dünyayı, İslam düşmanlığına, yabancı karşıtlığına, radikalizme ve ırkçılığa karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"İslam düşmanlığı kaynaklı sorunlara karşı etkin önlemler almak günümüz küresel şartlarında zorunluluktan öte hayati bir hal almıştır." ifadelerini kullanan Oktay, "Bu saldırı Yeni Zelanda üzerinde, dünyamızın ihtiyaç duyduğu birlikte yaşama gerekliliğine bir kez daha dikkat çekmiştir." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir