• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Üniversitesi iş birliğiyle "4. Kariyer Günü" etkinliği düzenledi. Yazar Ahmet Şerif İzgören'in katıldığı program, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binasındaki Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Programa, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, İl Müftüsü İsmail Çiçek, SGK İl Müdürü Abdulkerim Şahin, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Akın, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan İŞKUR Mardin İl Müdürü Mehmet Akın, katılımcıları selamlayarak, "Gençlerin iş hayatına yönelik sorulanının yanıtlanacağı programda, Üniversite öğrencileri işverenlerle iletişim kurma fırsatı yakalayacak. Sektörler ve firmalar hakkında bilgi edinecek olan gençler kariyer planlarına da yön verebilme imkânı bulacak. Ayrıca öğrenciler 'İŞKUR Kampüste' projesiyle; cv hazırlama, mülakat ve eğitim fırsatlarını değerlendirmede yeni bir deneyim kazanacak." dedi.

İŞKUR Kampüste etkinliğinin gençler için önemli olduğunu vurgulayan Akın, "Ülkemiz 13 milyona ulaşan genç nüfus dinamiğiyle Avrupa'nın 'en genç ülkesi' durumunda. Bu aktif ve üretken nüfus potansiyelinin en etkin biçimde değerlendirilmesi gerekir. Bizler İŞKUR olarak bu program ile gençleri ekonomik kalkınmaya dâhil etmek istiyoruz." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Yazar Ahmet Şerif İzgören, sunumunu yapmak için sahneye çıktı. İzgören, konuşmasına gazetecilerin videoyu çekmesine izin vermedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız