"Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmeli"
"Tıp Bayramı" dolayısıyla açıklama yapan Batman SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payının verilmesi gerektiğini söyledi.
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla açıklama yaptı. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Güneş, sağlık çalışanlarına yıpranma payının verilmesi gerektiğini söyledi.
Bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Güneş, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Hekimlere ve sağlık çalışanlarına hak ettikleri saygının gösterilmesi gerektiğini ifade eden Güneş, "Ülkemizde önemli bir tarihsel olaya dayanan 14 Mart Tıp Bayramı bir bütün olarak tüm sağlık çalışanları açısından önem arz etmektedir. Sağlık camiasında unvan ayırt etmeksizin tüm personelin özverili çalışmaları sonucunda hizmet kalitesi yükselmektedir. Bu kalitenin yükselmesi için en zor şartlarda, gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu nedenle hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri saygıyı göstermek ve sahiplenmek toplum olarak hepimizin görevidir. Bizler Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak sağlık personeline yıpranma payının verilmesini istiyoruz." dedi.
"Yıpranma payı bütün sağlık personelini kapsamalı"
Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Sağlık çalışanlarımız, sıcak soğuk demeden 24 saat özverili bir şekilde çalışıp zamanın çoğunu ailesinden uzakta geçirmektedir. Bu nedenle sağlık personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için çaba sarf edilmeli. Yıpranma payının bütün sağlık personelini kapsamasını istiyoruz. Son zamanlarda sağlık personeline yapılan fiili müdahalelerden dolayı sağlık personeli mağdur durumuna düşüyorlar. Mağdur durumuna düşmemeleri için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Döner sermayelerin adil bir şekilde dağıtılmasını ve yükseltmesini istiyor ve emekliliğe yansıtılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Şu anda Sağlık Bakanlığınca çalışan 6 bin 500 hizmetli kadrosunun Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ) olarak atamalarının bir an önce yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Batman'daki sağlık alanında yaşanan sorunlara da değinen Güneş, Eğitim ve Araştırma Hastanesine acil ihtiyacın olduğunu kaydetti.
"Kenar mahallelerde semt poliklinikler açılmalı"
Kentte sağlık hizmetlerinin çok geride olduğuna dikkat çeken Güneş, şunları kaydetti:
"Sağlık alanında Batman'ımızın çok ciddi ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları sırasıyla söylemek istersek; çok acil bir şekilde Eğitim ve Araştırma Hastanesine ihtiyaç vardır. Nüfus bakımından ilimiz birçok ilden daha fazla olmasına rağmen yatak sayısı itibariye son sıralardadır. Bu da Batman'da sağlığın çok gerilerde olduğunu göstermektedir. Şu anda 2019 yatırım planında olan 200 yataklı hastanenin 500 yataklı olarak bir an evvel değiştirilmesini istiyoruz. Özelikle kenar mahallerde semt polikliniklerin açılmasını istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını tebrik eder sağlık ve mutluluklar dilerim." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)