• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Ege ve Marmara illeri için fırtına ile sağanak uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla ve Aydın'da sağanak yağış; İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne illerinde ise fırtına beklendiği uyarısında bulundu.

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre, Marmara Bölgesi’nde bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgarın yönünün kuzeydoğuya dönerek kuvvetinin artması; yarın akşam saatlerine kadar İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne’nin güney kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Öte yandan Marmara Denizi’nde halen güney ve güneybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın, bugün öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Ayrıca Muğla’nın Bodrum, Datça ve Marmaris ilçeleri ile Aydın’ın Didim ilçesinde bu gece saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir