• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mardinlilerden ezana saygısızlığa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İstanbul Taksim'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen feminist kadın gruplarının yürüyüşü esnasında ezanın okunmasıyla birlikte ıslık çalınmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Ezan sesinin protesto edildiği anlar, amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedilirken Müslüman ülkede ezanın protesto edilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi.

Yapılan saygısızlığa tepki göstererek kınadıklarını ifade eden Mardinliler, Ezan-ı Muhammedi'yi tanımayıp saygısızlık edenlerin insanlıktan nasibini almamış kişiler olduğunu belirttiler.

"Ezana yapılan saygısızlığı kınıyorum"

Hem dinen hem de gelenek ve göreneklere göre ezana saygı duyulması gerektiğini belirten Abdülkadir Çeçen, "Ezan okunduğunda saygı gösterilmesi gerekir. Bunlar çok ayıp ettiler, büyük bir saygısızlık gösterdiler. Ezana yapılan saygısızlığı kınıyorum. Böyle bir hareketin olmamasını temenni ediyorum." dedi.

Ezan-ı Muhammed'i için Kur'an-ı Kerim'de "O sesten daha güzel ve daha yüksek bir ses var mıdır?" diye belirtildiğini ifade eden Molla Abdüllalatif Nakşioğlu, şunları söyledi:

 "Peygamber Efendimiz (Aleyhi Selatu Vesselam) 'Ezan okunduğunda sukut edin.' diyor. Bu hem Allah'ın emridir hem de Peygamber Efendimizin sözüdür. Allah'ın (Celle Celaluhu) emrini bilmeyen ve Resulullah'ın (Aleyhi Selatu Vesselam) sözünü tanımayanlar insan değil, vahşidir."

"Ezana saygı duyulması gerekir"

Ezan okunduğu zaman dinleyip saygı duyulması gerektiğine dikkat çeken Hacı Ali Sarıboğa, "Camiye gittiğimizde ezan okunduğu sırada hürmeten ellerimizi üst üste bağlayıp ezan bitmeyene kadar oturmuyoruz. Çünkü ezana saygı duyulması gerekir." diye konuştu.

Seslerin en güzelinin ezan-ı şerif olduğunu dile getiren Hasan Talay, okunduğu esnada sonuna kadar sessizce dinlenilmesi gerektiğini söyledi.

30 yıldır belli bir kesimin dine karşı olduğuna dikkat çeken Abdülkerim Başar, ezana yapılan saygısızlığa karşı tepkisini şöyle dile getirdi:

 "Bunlar çocuklarına dini öğretmiyorlar. İnsanlar, çocuklarına Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in (Salallahu Aleyhi Vesellem) hadisi şerifleriyle terbiye etmediği için bugün bu tip insanlar ezana karşı saygısızlık yapıp ıslık çalıyorlar."

"Ezana saygısı olmayanın insanlıkla da bir alakası yoktur"

"Ezana saygısızlık yapanların insanlıkla bir alakaları yoktur." diyen Hacı Selahattin Özer, "Bunlara söyleyecek söz yok. Bırakın İslam'ı, bunların insanlıkla bir alakası yoktur. Ezanımız mukaddestir ve tüm Müslümanların ortak değeridir. Bunların ezana saygısı yoksa onlardan daha ne beklenebilir ki?" diyerek tepkisini dile getirdi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir