• DOLAR 32.596
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2435.812
  • ...
"Amacımız depremlere duyarlı bir toplum yetiştirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afet ve Acil Durum (AFAD) Bitlis İl Müdürlüğü tarafından Bitlis’te,“1-7 Mart Deprem Haftası” nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi. Stantların açıldığı etkinliklerde, AFAD araçları ve AFAD ekipleri tarafından kullanılan malzemelerin vatandaşlara tanıtımı yapıldı. 

Kentin farklı işlek noktalarında ve ilçelerde açılan stantlara halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan AFAD Bitlis İl Müdürü Ali Fuat Balkan, amaçlarının depremlere duyarlı bir toplum yetiştirmek olduğunu söyledi.

Okullarda AFAD bilinci eğitimler vererek, tatbikatlar düzenlediklerini dile getiren Balkan, aile, STK ve kamu kurumlarına yönelik de AFAD bilinçlendirme ve bilgilendirme eğitimlerini verdiklerini belirtti.

Balkan, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 1-7 Mart tarihleri arsında Deprem Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Halkın en yoğun kullandığı yerlerde deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla stantlar açtık. Bitlis Eren Üniversitesi Kampüsü’nde stant açarak öğrencileri deprem hakkında bilinçlendirmeye çalıştık. Tatvan ilçemizin en işlek caddesi üzerinde bulunan bir AVM’de standımızı açtık. Bugün de Bitlis Merkez Ulu Camii Meydanı’nda standımızı açtık. Burada deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiği noktasında broşürler dağıtarak bilgilendirme yapıyoruz. Aynı şekilde standımızda arama kurtarma malzemelerini sergileyerek tanıtıyoruz. Gördüğünüz gibi stantlarımıza yoğun bir ilgi var. Bu da bizi memnun ediyor.” dedi.

“Amacımız burada insanları depremlere duyarlı bir toplum olarak yetiştirmektir.” diyen Balkan, şunları söyledi: “Bu eksikliği bilip, gördüğümüz için okullarda daha çok eğitimlere önem veriyoruz. Gençlerle bu işleri yapabileceğimize inanıyoruz. Aile, STK ve kamu kurumlarına yönelik eğitimlerimiz oluyor. İnsanları bilgilendirip, iyi bir neticeye ulaşmak istiyoruz. Başarılı olacağımıza da inanıyorum.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir