• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Süper Hızlı Okuma ve Anlama Teknikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okuyucuların en çok merak ettiği konulardan birisi okuma hızının gerçekten artırılabilir olup olmadığıdır. Günümüzde ne yazık ki okuma alanında kişiler hangi seviyede olduklarının farkında olmamanın yanı sıra okuma ve anlama hızlarını artırabilmek için yeterli çabayı göstermemektedir. Hızlı okuma kısa sürede daha fazla bilgi edinmek için sonradan da kazanılabilen mükemmel bir yetidir.

Okuma ve Anlama Hızını Artıracak Yöntemler
Her alanda olduğu gibi okuma alanında da yapılacak egzersizlerle okuma hızını artırmak mümkündür. Sporcuların kaslarını geliştirip hızlarını artırmalarının egzersizle mümkün olması gibi; okuma ve anlama hızının artması da egzersizlerle sağlanabilmektedir. Okuma hızının ne kadar artırılacağı, okuyucunun hangi hıza sahip olduğuyla ilgilidir. Kişi şuan dakikada 100 kelime okuyorsa, anlayarak hızlı okuma teknikleri sayesinde bu sayıyı 500 kelimeye çıkarabilir. Dakikada okunan kelime sayısı kişilerin okuma sıklığına ve kelime dağarcığının genişliğine göre değişiklik göstermektedir. Her ne kadar kişilere göre dakikada okudukları kelime sayısı değişse de, düzenli çalışmalar sonucunda iki ya da üç hafta gibi kısa bir sürede bu sayıyı 2-3 katına çıkarmaları mümkündür. Okumak, okuduğunu anlamak için gerçekleştirilen bir eylemdir. Kendi yöntemleriyle hızlı okuma alışkanlığı kazanmaya çalışan kişiler, hızlı okuduklarında metinden bir şey anlamadıklarını ifade etmektedirler. Hızlı okuma teknikleri, okuyucuların daha bilinçli okuma yapmalarını ve kısa sürede daha fazla bilgi edinmelerini sağlar. Bunu yaparken alanında uzman kişilerden destek almak da oldukça önemlidir.

Hızlı okumanın amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için anlaşılabilir olması gerekir. Anlayarak hızlı okumak; gözlerin kelimeler üzerinde boş bir şekilde gezinmesinin önüne geçip beynin hızına uyum sağlamasıyla başarılı bir şekilde gerçekleşir. Okuma becerisi, göz ve beyin hızının ortak bir noktada senkronize olmasıyla kazanılır. Bu yöntem, insanlara kısa sürede daha fazla kelime okuma yeteneğini kazandırır. Hızlı okuma egzersizleri algı gücünü artırarak; kavrama, anlama ve okuma becerilerinin üst seviyeye çıkarılmasını amaçlar. Farklı açıları görebilme ve daha hızlı düşünebilme kasının güçlendirilmesi kişilere zaman kazandırır. Böylelikle kalıcı ve etkili okuma oranı da artış gösterir. Böylelikle okuyucular egzersiz eğitimleriyle birlikte hayatlarına kalıcı bir alışkanlık kazandırmış olacaklar.

Kısa sürede aktif bir okuma gerçekleştirmek, hızla yayılan bilgi çağında herkesin sahip olmak isteyeceği yeteneklerden biridir. Hızlı okuma kursları ile kişiler okuma hızlarını artırarak okuduklarını anlama becerilerini geliştirebilmektedir. Superhizliokuma.com profesyonel ekibi sayesinde, kişilere kısa sürede daha fazla kelime okuma alışkanlığı kazandırmaktadır. Yazılı bir materyali okuma süresinde, okuyucular hem okuduklarını anlamış hem de anahtar kelimelerin neler olduğunu ve metinde hangi konuların en çok vurgulandığını ayırt edebilmiş olacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir