• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
TESSEP`ten Eğitim-Sen ve Eğitim İş-Sen`e Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Adana`da başörtülü olarak okuyan kız öğrencilerini adeta ihbar ederek, okul yöneticilerini bu öğrencileri okula almaları devamında, dava açma ile tehdit eden Eğitim-Sen ve Eğitim İş-Sen Adana Şubelerine TESSEP`ten sert tepki geldi.
 
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir yaptığı açıklamayla, Eğitim-Sen ve Eğitim İş-Sen Adana Şubelerinin, okullarda başörtülü olarak okuyan kız öğrencileri ihbar ederek sistemin parasız MİT`liğini yaptığını belirtti.
 
Demir açıklama devamında şunları söyledi: "Köhnemiş zihniyet ve ideolojinin Müslüman halka dayattığı mantıksız ve de gereksiz yönetmeliklere, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası Adana Şubeleri sahip çıkarak, yıllardır İslami mukaddesatlara her fırsatta saldıran karanlık sistemin ideolojik bekçiliğine soyunmuştur. Adana`da okulların isimleri dahi verilerek, engelleyici hiçbir yasa olmadan okullarda inançları gereği başörtülü okuyan kız öğrencileri açıkça ihbar etmiş ve sistemin parasız MİT`liğini yapmıştır. Ayrıca, yönetmeliği uygulayan okul yöneticilerine, üstü kapalı şekilde bu öğrencileri okula almamalarını belirterek, okul yöneticilerine dava açmak sureti ile açıkça tehdit etmişlerdi."
 
"Şimdiye Kadar Olduğu Gibi Bundan Böyle de Sessiz Kalmayacağız" TESSEP Başkanı Salih Demir, açıklama devamında şu ifadeler kullanıldı:
İnançlı bayanların başörtüleri nedeniyle hep aşağılandığını belirten Demir, "Türkiye`de dini inançları sebebiyle Müslümanların, kendilerine devlet adına eğitim, bilim, çağdaşlık ile güç vehmeden bir takım kişi, kurum ve kuruluşların sürekli kınama ya da aşağılaması altındadır İnanç değerlerinin her defasında `gericilik, çağ dışılık, irtica, yobazlık, geri kafalılık, dinselleştirmek, İmam Hatipleştirmek, bilime aykırılık, karanlık` gibi ifadelerle kınandığını, inanan insanların da aşağılandığını sık sık görmekteyiz. İnancın gereği olarak takılan başörtüsü sebebiyle kınanması, ayrımcılığa tabi tutulması, öğrenim ve çalışma dâhil bazı haklarından mahrum bırakılması din özgürlüğü bakımından kabul edilemez bir durumdur. Bireysel ve toplumsal alanda en temel evrensel insan haklarını hiçe sayan, yasaklayan, korkutarak terk etmeye zorlayan, kamuoyunu manipüle eden, ötekileştiren, ayrımcılığa tabi tutan söz konusu jakoben, despotik ve tek tipçi anlayış karşısında şimdiye kadar olduğu gibi bundan böyle de sessiz kalmayacağımızı belirtir ve bu karanlık anlayışlar çerçevesinde açıklama yapan anlayışı şiddetle kınıyoruz"dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir