• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Laricani: Yardım Göndermekten Gurur Duyuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İranlı milletvekili ve İran Parlamentosu`nun Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Başkanı Alaaddin Brucerdi, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Brucerdi, Filistinli direnişçilerin kendi imkanlarıyla bu saldırıları gerçekleştirdiklerini, dışardan silah yardımına ihtiyaç duymadıklarını kaydetti.

Hamas`ın askeri kanadı daha önce Kudüs`e yakın bölgenin hedef alındığı, bir roket saldırında ev yapımı M-75 füzesinin kullanıldığını söylemişti.

İran yapımı Fecr füzesi 75 kilometre menzilli. Tel Aviv ve Kudüs`e kadar ulaşabiliyor.
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, bugün yaptığı açıklamada `Burada artık 75 kilometre menzile sahip silahlar kullanılıyor ve bunlar İran silahları. İran`ın burada ağır sorumluluğu var` demişti.

LARİCANİ: YARDIM GÖNDERMEKTEN GURUR DUYUYORUZ

Öte yanda, İran Meclis Başkanı Laricani İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze`ye askeri yardım gönderdiklerini duyurdu.

Laricani İsrail’in Filistin halkına yönelik yeni saldırılarını ’stratejik hata’ olarak tanımladı ve ’siyonist rejimin bu savaşta ciddi zararlar göreceğini’ söyledi.

Laricani, saldırıyla, içinde bulunduğu inzivadan çıkmayı amaçlayan İsrail’in, Filistin halkından ummadığı bir cevap aldığını bildirdi.

En zor şartlarda bile Filistin halkının yanında yer alacaklarını vurgulayan Laricani, ”Filistin halkına maddi ve askeri yardımda bulunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Arap ülkelerinden, Filistin halkına gerçek anlamda yardım etmelerini isteyen Laricani, ”Filistinlilerin konuşma ve toplantılara değil, yardıma ihtiyacı var” diye konuştu.

Laricani, ”Arap ülkelerinin, bu durumdan başı dik çıkmaları için Filistin halkına askeri yardımda bulunmaları gerektiğini” söyledi.

İsrailli yetkililerin, ”İran’ın, Filistin direniş hareketlerine füze verdiği yönündeki açıklamaları” basında yer almıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest de dünkü açıklamasında, ”İsrail saldırılarına karşı kendisini savunabilmesi için Filistin halkına yardım edilmesi gerektiğini’ ifade etmişti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir