• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Türkiye Patriot Talebinde Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL - NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye-Suriye sınırına yerleştirilmek amacıyla Türk hükümetinden patriot talebi aldıklarını açıkladı.

Rasmussen yazılı açıklamasında, Patriot füzesi yerleştirilmesiyle Türkiye`nin halkını ve topraklarını koruması için hava savunma kapasitesinin güçleneceğini bildirdi.

Bu durumun NATO`nun güneydoğu sınırında krizin yatışmasına katkı sağlayacağını ve İttifak`ın dayanışmasının somut bir göstergesi olacağını belirten Rasmussen, "Türk hükümeti mektubunda füze yerleştirilmesinin sadece savunma amaçlı olacağını ve hiçbir şekilde, bir saldırı operasyonunu ya da uçuşa yasak bölge uygulamasını desteklemeyeceğini vurguladı" dedi.

Açıklamada, Patriot füzelerine sahip 3 NATO üyesi olan ABD, Almanya ve Hollanda`nın Türkiye`ye füze gönderip göndermemeye karar verecekleri belirtilirken, gelecek hafta ortak bir heyetin inceleme yapmak için Türkiye`yi ziyaret edeceği kaydedildi.

Dışişleri`nden açıklama

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada da "Suriye’de devam etmekte olan krizin ulusal güvenliğimize oluşturduğu tehdit ve riskler karşısında ulusal hava savunmamızın Müttefik hava savunma unsurlarıyla takviyesinin desteklenmesinin NATO’dan resmen talep edilmesi kararlaştırılmıştır" denildi.

NATO Konseyi toplanacak

Bakanlığın açıklamasında, Türkiye`nin ulusal savunmasının desteklenmesi talebinin NATO`da bugün yayımlanan bir mektupla resmen gündeme getirildiği belirtilerek, "NATO Konseyi, talebimizi ele almak üzere kısa zamanda toplanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir