• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
104 Yaşında Emekli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA -İstanbul, Bursa ile Siirt`te dönüşümlü olarak çocuklarının yanında yaşayan ve 3 bin 600 günü tamamlayarak emekliliğe hak kazanan 1 Ocak 1908 Siirt doğumlu İbrahim Eren, İstanbul`dan Bursa`ya oğlu Hüsnü Eren ile ilk emekli maaşını almaya geldi.

Gençosman PTT Şubesi`ne giderek ilk maaşını şubenin veznesinden alan Eren, yaptığı açıklamada, ilk sigorta girişinin 1975 yılında yapıldığını, 1975-1982 yılları arasında inşaat işçisi olarak çalıştığını söyledi.

Yaşından dolayı mesleğine ara vermek zorunda kaldığını anlatan Eren, 9 ay bir iş yerinde bekçi olarak çalıştığını, bu sayede 104 yaşında emekliliğe hak kazandığını kaydetti. 3 aylık 3 bin 366 lira emekli maaşı alan Eren, bu parayla 2004`de hayatını kaybeden eşi Şehriban Eren`in mezarını yaptıracağını belirterek, ``Emekli maaşımı almanın mutluluğunu yaşıyorum. Emekli paramı biriktirerek hacca gitmek istiyorum. Elime para geçince fakirlere yardım ederim. Bu parayla da muhtaçlara yardım etmeye devam edeceğim. Gazze ve Suriye`dekilere de yardım ve dua edeceğim. Elimden geleni yapacağım`` dedi.

Eren, sağlığına dikkat ederek 104 yaşına geldiğini belirterek, ``İstanbul, Bursa ve Siirt`e akrabalarımın yanına gidiyorum. Moralimi bozmuyorum. Yediklerime dikkat edip, çok geziyorum`` diye konuştu.

Eren`in oğlu Hüsnü Eren ise ``O hep emekli maaşını almayı hayal ederdi. Annemin mezarını yaptırmayı çok istiyordu. Şimdi bu hayali gerçek oldu. Emekli parasıyla onu hacca gönderceğiz`` ifadelerini kullandı.

104 yaşında emekliliğe hak kazanan İbrahim Eren için Bursa SGK binasında 1 Kasım`da tören düzenlemiş, kurumun il müdürü Mükremin İspirli, ``emekli aylığı bağlama kararı``nı Eren`e teslim etmişti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir