• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...

VAN- Maliye Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) İdaresi Başkanlığı`nın Van`da yaşanan deprem nedeniyle esnaf, sanatkâr ve KOBİ`lerin kullanımına sunduğu Acil Destek ve İşletme Sermayesi Destek kredilerinin yedek listesinde bulunanlar için 25 milyon TL kaynak aktardığı bildirildi.

 

Yedekte Bekleyenlere 25 Milyon TL
Van`da meydana gelen depremler nedeniyle sıkıntılı olan esnaf, sanatkâr ve KOBİ`lerin yaralarının sarılması amacıyla KOSGEB Dairesi Başkanlığı Van Hizmet Müdürlüğü destekli faizsiz verilen 100 bin TL üst limitli Acil Destek Kredisi ile 30 bin TL üst limitli İşletme Sermayesi Destek Kredisi alamayanları sevindiren haber Maliye Bakanlığı`ndan geldi. Söz konusu kredi destek programlarından yararlanmak için tüm işlemlerini tamamlayarak bankalara başvurdukları halde yedekte bulundukları gerekçesiyle bu güne kadar kendilerine her hangi bir ödeme yapılmayan Vanlı esnaf, sanatkar ve KOBİ`ler için Maliye Bakanlığı`nın KOSGEB Veri Tabanı`na kayıtlı işletme ve şirketlerle anlaşma yapan banka şubelerinin hesaplarına toplam 25 milyon TL kaynak aktardığı belirtildi.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, yaşanan sorunu 23 Ekim`de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Van`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`e Van milletvekilleri ile birlikte aktırdıklarını ve dün itibarıyla da 25 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi.

 

\"Bu Kaynak Sadece Van Ve İlçelerindeki Esnaf İçin Kullanılacak\"
Aktarılan kaynağın sadece Van ve ilçelerindeki esnaflar için kullanılacağını da kaydeden Nadiroğlu,
\"Şimdiye kadar üst limiti 100 bin TL olan Acil Destek Kredisinden faydalanan bin 861 kişiye toplam 162 milyon 108 bin 815 TL kredi kullandırılmış. 409`u bankaların genel müdürlüklerinden olmak üzere 753 kişinin ise işlemleri devam ediyor. Üst limiti 30 bin TL olan İşletme Sermayesi Destek Kredisi için ise şimdiye kadar 2 bin 151 işletmeye 62 milyon 51 bin 121 TL ödeme yapılmış. 674`ü bankaların genel müdürlüklerinden olmak üzere bin 589 işletmenin ise işlemleri sürüyor\" dedi.

 

Nadiroğlu, verilen kredilerin vadesinin ise ilk 12 ayı ödemesiz geri kalanı 3`er aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ay olarak uygulanacağını kaydetti.(Murat Dalgın-İLKHA)