• DOLAR 32.457
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2436.398
  • ...
Davutoğlu, D-8 Zirvesi Dışişleri Bakanları Toplantısına Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
D-8`i daha da güçlendirmek gerektiğini belirten Davutoğlu, D-8 ülkelerinin gerçek potansiyellerini harekete geçirmeleri durumunda doğu ile batı arasında önemli bir köprü görevi üstleneceğini ifade etti.

D-8 ülkelerinin işgücü, üretim ve ulaşım sorunlarının çözümüne odaklanması gerektiğine işaret eden Davutoğlu, oluşumun bölgesel barış ve huzur için de büyük önem taşıdığını kaydetti.

D-8`i uzun süreli ve temelleri güçlü bir birlik olarak niteleyen Davutoğlu, "Yaşadığımız çağ, bilgi ve teknoloji çağıdır. D-8 ülkeleri, mesafelerin uzak olmasına aldırmaksızın bilgi ve teknoloji imkanlarını kullanarak çalışmalarına hız vermeli ve bu forumu geliştirmelidir" dedi.

İstanbul`daki D-8 Sekretaryasının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Davutoğlu, ilerlemenin daha hızlı sağlanması için kısa süreli toplantılara da ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.

D-8 ülkelerinin "ekonomi, gıda, enerji ve teknoloji konularına öncelik vermesi gerektiğini" vurgulayan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz D-8`in devlet ve özel sektörün bir arada katılımının sağlandığı bir form olmasını istiyoruz. Bütün bu çalışmalara rağmen kuruluşta belirlediğimiz hedeflerin çok uzağındayız. Bu hedeflere yaklaşmamız için D-8 ülkeleri arasında vize, vergi, gümrük konularında çalışmalar yapmamız ve ilerleme sağlamamız gerekmektedir." (AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir