• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Davutoğlu Gözyaşlarını Tutamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Arap Birliği üye ülkelerinin dışişleri bakanları, İsrail saldırılarında yaralanan çok sayıda Filistinlinin tedavi gördüğü Şifa Hastanesi`ne geldi.

Eşi Sare Davutoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın oğlu Bilal Erdoğan`ın da yer aldığı ziyarette Davutoğlu, İsrail saldırısında yakınlarını kaybeden bazı Filistinlilerle bir araya geldi.

Başsağlığı dileklerini ileten Davutoğlu`nun, Filistinlilerle kucaklaşırken, gözyaşlarına hakim olamadı. Davutoğlu`nun hıçkırarak ağlaması, etrafındaki insanları da duygulandırdı.

Heyetin hastane ziyareti sırasında, İsrail`in savaş uçaklarıyla saldırısında yaralılar hastaneye getirilmeye devam etti.

Davutoğlu, yaralı Filistinlileri görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Ed-Delu ailesine taziye ziyareti

Davutoğlu, Gazze`deki temasları kapsamında İsrail uçaklarının vurduğu Ed-Delu ailesinin yakınlarını da ziyaret ederek, saldırıdan sağ kurtulan ailenin tek ferdi Cemal Delu`ya Türkiye halkının ve hükümetinin taziyelerini iletti.

Ahmet Davutoğlu, Cemal Delu ile yaptığı sohbette, ``Sizin yaranız, 75 milyon Türkiye`nin yarasıdır. Biz sizi terk etmeyeceğiz. Özgürlüğüne ulaşıncaya dek Filistin halkının yanında olacağız`` dedi.

Cemal Delu ise Davutoğlu`nun Gazze ziyaretinden mutlu olduğunu belirterek, Türkiye`nin bu yöndeki çabalarını ``bir şeref olarak kabul ettiklerini`` söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir