• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
israil Havadan Bildiri Yağdırdı: Hemen Terkedin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail, Hamas`ın çalışanların maaşlarını ödediği bankasını hedef alarak, yerle bir etti.

`Ateşkes` için diplomatik girişimlerin hızlandığı saatlerde, İsrail Gazze`deki altyapıyı yok etmek için havadan bombardımanı sürdürdü. Gazze`ye saldırının 7. gününde ŞEHİD EDİLEN Filistinli sayısı 111`e çıktı. İsrail Hamas`ın `para kasası`nı da vurdu.

İsrail, İngilizlerin Filistin topraklarını terk ettiği 15 Mayıs 1948`den sadece bir gün önce kuruldu. ABD ve Sovyet Rusya`sı tarafından hemen tanınan İsrail, Arap ülkeleriyle girdiği hemen hemen her savaşı kazandı. İsrail savaşlarla sürekli topraklarını genişletirken, kaybeden hep Filistin halkı oldu.

Mısır resmi haber ajansı MENA`ya açıklama yapan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, "İsrail`in `maskaralık" düzeyindeki saldırganlığı bugün, yani salı günü sona eriyor. Filistin ve İsrailli yetkililerin üzerinde uzlaştığı "ateşkes" birkaç saat içerisinde olumlu etkisini gösterecektir" dedi.

Hamas`ın siyasi lideri Halid Meşal`in Mısır istihbarat yetkilileriyle görüşmede olduğunu belirten Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, "Ancak bir anlaşmanın sağlanmak üzere olunduğu artık bir sır değil" şeklinde konuştu.

`EVLERİNİZİ DERHAL TERK EDİN`
Mursi`nin açıklamasından kısa bir süre sonra İsrail ordusu, Gazze semalarına "şehri derhal terk edin" bildirileri atıldı. Bildiride, "Kendi güvenliğiniz için derhal evlerinizden ayrılın ve şehir merkezinde toplanın" denildi. İsrail`in bildirileri Arapça attığı da görüldü.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir