• DOLAR 32.48
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2439.697
  • ...
Ve Davutoğlu Gazze`de!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi başkanlığındaki Arap dışişleri bakanlarından oluşan heyetle Gazze`ye girdi.

Özel uçakla Mısır`ın Ariş kentine gelen, daha sonra buradan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi başkanlığındaki Arap dışişleri bakanlarından oluşan heyetle, karayoluyla Gazze`ye hareket eden Davutoğlu, Mısır-Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı`ndan geçti.

Gazze`yi ziyaret eden, ``ilk üst düzey Türkiye yetkilisi`` olarak tarihe geçen Davutoğlu ile Arap bakanları, sınır kapısında, Filistinli yetkililer karşıladı.

Davutoğlu`na Başbakan Erdoğan `ın oğlu Bilal Erdoğan da eşlik ediyor. Davutoğlu`nun buradaki temasları sırasında Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile görüşeceği bildiriliyor. Bakanlar, Haniye`nin hemen yanına İsrail füzesi düşen ofisini ve geçen haftasonu yapılan saldırıda 11`i aynı aileden 12 kişiye mezar olan evi de ziyaret edecek.

GAZETECİLER REFAH SINIR KAPISINDA

İsrail tarafından abluka altında tutulan ve geçen haftadan bu yana yeniden saldırıların yaşandığı Gazze`ye yapılan ziyareti izleyen 20`den fazla Türk gazeteci de şu sıralarda Mısır üzerinden Gazze`ye girmek için Refah Sınır Kapısı`na ulaştı. İsrail`in bu ziyaretler nedeniyle Gazze`ye saldırılara ara vereceği bildiriliyor.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir