• DOLAR 32.587
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2462.618
  • ...
Kanlı Gazze Bombardımanında Bilanço Ağırlaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`in Gazze`ye düzenlediği bombardıman birinci haftasına girerken, şehid olan Filistinlilerin sayısı 106`ya yükseldi. Uluslararası alanda ateşkes çabaları sürüyor. Birleşmiş Milletler`in İsrail bombardımanına sessiz kalması, Rusya`yı bile isyan ettirdi.

Gazze`ye yönelik bombardıman, havanın kararmasıyla yoğunlaştı. Gün içinde 14 Filistinlinin daha şehid olmasıyla, şehid sayısı 100`ü geçti. Şehid olanalrın 24`ü çocuk.

Hastanelerde ilaç ve yer sıkıntısı had safhaya vardı. Morgların cesetlerle dolu olduğu bildiriliyor.

İsrail`den Gazze`deki Yabancı Gazetecilere Gözdağı

İsrail, yabancı gazetecileri Gazze`den ayrılmaya zorlamak için basın merkezini de hedef aldı. Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti, Birleşmiş Milletler`den israil`in basın bürolarına saldırıları konusunda soruşturma başlatmasını istedi.

Filistinlilerin İsrail`e yönelik roket saldırılarında ise 2 İsrailli yaralandı.

İsrail "Savaş" Komitesi Oluşturdu

Bu arada İsrail, bundan sonraki adımları belirlemek üzere 9 bakandan oluşan bir komite oluşturdu.

Komitenin Gazze`ye kara harekatını da ele alabileceği belirtiliyor.

Öte yandan ateşkes çabaları sürüyor. Hem İsrail, hem de Hamas, saldırıları önce karşı tarafın durdurmasını şart koşuyor.

Rusya`dan BM`ye Tepki

Rusya, İsrail ile Filistinlilere, saldırıları durdurma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler`in ortak açıklama bile yapamamasına tepki gösteren Rusya`nın Birleşmiş Milletler büyükelçisi, ateşkes çağrısı için Konsey`e karar taslağı sunacaklarını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ise Mısır`a gitti. Moon, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüştükten sonra Kudüs`e geçecek. Amerikan Başkanı Barack Obama da Mursi`yi arayarak, Hamas`ı roket saldırılarını durdurmaya ikna etmesini istedi.

Nasrallah`tan "Petrol Kartı" Çağrısı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Arap ülkelerine, İsrail`i durdurmak için petrol fiyatlarını yükseltme dahil ellerinden geleni yapma çağrısında bulundu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir