• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
İstanbul`da Kur`an Aşıkları Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Kur`an Nesli Platformu tarafından daha önce 18 Kasım`da gerçekleştirileceği duyurulan Kur`an İlimleri ve Meâl Sınavı Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul`da yoğun katılımla gerçekleşti.
 
İstanbul Anadolu yakasında iki bölgede gerçekleştirilen sınav saat 10.00`da başladı. Kur`an Nesli Platformu`na üye Maltepe, Kadiköy, Kartal ve Pendik ilçelerinde bulunan Furkan-Der ve Bağlı temsilcilikler Maltepe Orhangazi Anadolu İmam Lisesi`nde kadınlar ve erkekler ayrı salonlarda sınav gerçekleştirdiler.
 
Diğer bölge olan Sultanbeyli`de ise Platform üyeleri Semere-Der ve Marmara-Der Sultanbeylİ Gediktaşı Anadolu İmam Hatip Lisesinde sınavı gerçekleştirdiler. Sultanbeyli`de yapılan sınava gözleri görmeyen kadın ve erkek iki Kur`an aşığı da yarıştı.
 
Sınavda katılımcıları birer anket te dağıtıldı. Sınava giren katılımcılar soruların çok zor olduğunu ve sürenin kısa olduğunu dile getirdiler. Platform yetkilileri tarafından yapılan açıklamada anketle katılımcıların sınav hakkındaki tepki ve görüşlerinin hedeflediği bildirildi.
 
Kur`an`la Öze Dönelim
Sınav hakkında görüşlerine başvurduğumuz Platform üyelerinden Semere-Der yetkililerinden Erol Aslan şu açıklamalarda bulundu; "Sınavımızın asıl amacı, hadis-i şerifte de belirtildiği gibi `sizin en hayırlınız Kur`an-ı öğrenen ve öğretendir` şiarını baz alarak toplumun kötü yönden de dejenere uğramasıyla bu toplum bir daha kendi özüne, kendi dininin kaynağına özlem ile dönmesini sağlamak amacıyla böyle bir sınavı Kur`an Meal sınavı bir ihtiyaca binaen dönüş olarak yapmaktayız.
 
Bunu böyle görüyor, hayatımızı gerçekten bir daha Kur`an ile bütünleşmeye cennete varan yolun rotasını onunla bulmak amacıyla bu tür etkinliklerin arttırılarak topluma yaygınlaştırılarak yapılması gerekiyor.
 
Biz de İstanbul Anadolu yakası olarak bu vesile ile insanlığımıza insanımıza Kuran ile buluşturmuş, kuran ile rotasını bulmaya vesile olmuş isek bir nebze olsa da ab-ı hayat Kevser suyundan içirebildiysek bu bizi haklı olarak mutlu eder."
 
(Mehmet Laçin - İLKHA)
 

 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir