• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Almanya, Türkiye`ye Asker Yolluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya`nın etkili gazetelerinden Süddeutsche Zeitung, Ankara`nın talebi doğrultusunda NATO tarafından Türkiye-Suriye sınırına patriot füzeleri yerleştirileceği belirtildi.

Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Türkiye-Suriye sınırına NATO patriot füzelerinin yerleştirilmesi çerçevesinde 170 Alman askerinin de Türkiye`ye geleceğini ileri sürdü.

Süddeutsche Zeitung, "Türkiye`ye gönderilecek 170 Alman askeri için Alman parlamentosunun izni gerekebilir" yorumunu da yaptı.

Alman gazetesinin haberine göre, Ankara Suriye sınırına patriot füzelerinin yerleştirilmesi için geçtiğimiz pazartesi günü NATO`ya resmi bir yazı gönderdi. Türkiye`nin "patriot" talebine NATO Güneydoğu Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı Org. James Stravridis`in karar vereceği belirtildi.

Haberde, NATO`nun Ankara`nın talebine olumlu cevap vermesi halinde, Almanya`nın Türkiye-Suriye sınırına 2 adet patriot füzesi rampası ve 170 asker göndereceği ileri sürüldü.

Ankara`nın Suriye sınırına yerleştirilmesi talebinde bulunduğu PAC-3 tipi patriot füzelerine sadece 3 NATO üyesi sahip bulunuyor. Almanya`nın yanı sıra Almanya ve Hollanda da PAC-3 tipi patriot füzelerini envanterinde bulunduruyor.

PAC-3 tipi patriot füzeleri, savaş uçaklarının yanı sıra seyir halindeki füzeleri de vurabiliyor.

Süddeutsche Zeitung`un haberine göre, Alman hükümetinin Türkiye`ye patriot füzeleri ve asker göndermeye istekli olduğu, ancak bunun için parlamentonun onayına ihtiyaç olabileceği de belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir