• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
Selimiye Camisi`ne Yeni Meydan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
UNESCO Alan Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Topsel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi`nce Selimiye Meydan Projesi kapsamında düzenlenen yarışmada birinci olan projenin, UNESCO tarafından uygun görüldüğünü söyledi.

Selimiye Camisi Meydanı`ndaki düzenleme çalışmalarının ardından Edirne`nin yeni bir görünüme kavuşacağını belirten Topsel, ``Meydanda yeşillendirme ve dinlenme yerleri olmak üzere pek çok yeni mimari çalışmalar yapılacak.
Çalışmalar içerisinde Selimiye Camisi`ni örtmeyen, açık oturma yerleri düzenlenecek. Selimiye Camisi ve çevresine de gölgelerle mimari aydınlatma ve ışık oyunları uygulanacak`` şeklinde konuştu.

Topsel, Saraçlar Caddesi`nden aktif olarak Edirne Belediyesi`nin önündeki yol ile orduevinden Selimiye Camisi yönüne çıkan yolun, proje kapsamında yayalaştırılmasının planlandığını ifade ederek, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi`nin de yayalaştırma çalışmalarına destek verdiğini bildirdi.

Topsel, Selimiye Meydanı`ndaki çalışmaların, Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu`nun kararının ardından başlayacağını kaydetti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir