• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Midyatlılar İsrail`e Lanet Okudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - İşgalci İsrail`in Gazze`ye yönelik başlattığı saldırılarına tepkiler giderek büyüyor. Mardin`in Midyat ilçesinde bir araya gelen Müslümanlar, İsrail`e lanet yağdırdı.

Midyat Belediyesi yanında toplanan Müslümanlar, burada basın açıklaması yaptıktan sonra sesiz bir şekilde dağıldılar. Basın açıklamasını ise kalabalık adına Sedat Atmaca okudu.

İsrail üç gündür Gazze`ye kara, hava ve denizden yaptığı saldırılarda çocuk ve kadınlar başta olmak üzere Filistinli sivillerin hayatını kaybettiğini hatırlatan Atmaca, ayrıca İzzettin Kassam Tugayları Komutanlarından Ahmet Cabari`nin de şehit olduğunu söyledi.

"İsrail bir kez daha bütün insanlığın başına bela olduğunu, hukuku hiçe saydığını dünyaya göstermiştir" diyen Atmaca, "Devlet yöneticileri başta olmak üzere halkların talepleri doğrultusunda sivil toplum kuruluşları, âlim ve aydınlar, medya kuruluşları ve hep beraber İsrail`in bu zulüm politikasına dur demeliyiz. Direnen Filistin halkı gibi hep beraber tavrımızı ortaya koymalıyız" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldılar.
(M. Sait Başaran - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir