• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Nasrallah Gazze İçin Silah İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Aşura nedeniyle televizyondan halka seslenen Nasrallah, İsrail`in Hamas`ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları Komutanı Ahmed el-Caberi`ye yönelik suikastını ve ardından başlattıkları saldırıları kınadı. Nasrallah, Gazze`deki Filistinliler`e yönelik yapılan saldırıyı bütün dünyanın kınaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

``İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırısı tamamen politik amaçları gözeterek yapılmaktadır. Tel Aviv`in bugün Şafak 5 füzeleriyle vurulması, Hamas`ın mücadelesinin en önemli gelişmelerinden biridir. Arap ve Müslüman dünyasını, birlik içinde hareket etmeye ve bu savaşı durdurmaya çağırıyorum. Gazze`ye sadece yiyecek değil, silah da gönderilmelidir. Arap ülkeleri, Amerika ile ilişkilerini ve petrolün gücünü kullanarak, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını önlemelidir.``

Nasrallah, İsrail`in Suriye`deki gelişmeleri kullanarak Gazze`ye saldırdığını savundu. Nasrallah, İsrail`in Filistin`e saldırmak için herhangi bir bahaneye ihtiyacı olmadığını belirterek, bunu İslam dünyasına hatırlatmak istediğini sözlerine ekledi.

Bu yıl Aşura`nın Lübnan`da mezhepsel tartışmaların yapıldığı döneme denk geldiğini belirten Nasrallah, ``Bu dönemde herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Yaşanan çatışmalar, düşmanın işine gelmektedir. Herkes sorumlu davranmalıdır`` dedi.

 

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir