• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Gazze`nin Şehitleri Ümmetin Şehitleridir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi Filistin`de yapılan katliamlar ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Fatih Evyapan yaptı.

Evyapan açıklamada; "Öteden beri terör devleti olduğunu söylediğimiz işgalci İsrail yine Müslüman Filistin Halkına yönelik acımasız bir katliama girişti. Siyonist İsrail Yönetiminin tahrif edilmiş Tevrat`tan esinlenerek Bulut Sütunu adını verdiği kahpece saldırı sonucunda Filistinli Müslüman halkın seçilmiş temsilcisi Hamas`ın öncü kadrosundan Ahmet Cebari ve birçok sivil şehit edildi.

ABD`de Obama`nın ikinci kez Başkan seçilmesiyle bölgede İsrail`in küstahça davranışlarının son bulacağının propagandasını yapanların nasıl bir hayal âleminde yaşadıkları bir kez daha ortaya çıktı. Kim ne derse desin ABD İsrail`in bu davranışını görmezden gelecektir. ABD`de kim başkan olursa olsun eli kanlı İsrail`i desteklemeye devam edecektir. Çünkü ABD de, AB de, İsrail de İslam düşmanlığı üzerinde ittifak etmişlerdir. Siyonizm`e hizmet etmeyi kendilerine en yüksek hedef seçmişlerdir" dedi.

"İsrail`in Kurban Bayramı öncesi Sudan`a yaptığı saldırının İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesi bu saldırılar için cesaret bulmasına neden olmuştur" diyen Evyapan, "Şimdi bu saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletleri göreve çağırmak bir acizliktir. Birleşmiş Milletlerin İsrail`e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. Bundan sonraki süreçte de Birleşmiş Milletlerden İsrail`e karşı bir yaptırım beklemek hayalci bir tutum olacaktır" dedi.

Evyapan, "Başta ülkemiz olmak üzere Mısır, Tunus, Libya gibi ülkelerin küstah İsrail yönetiminin Gazze`ye gerçekleştirdiği son saldırı karşısında kınamakla mı iktifa edeceği yoksa daha da caydırıcı müeyyideler mi uygulayacağı çok önemlidir. Kınamanın İsrail`e onay vermekten öte olmadığı bölge tarihine vakıf olanlar tarafından bilinen bir durumdur. İsrail`in anlayacağı tek dil şiddetine karşılık göreceği şiddettir. Özelikle Suriye`deki iç savaş sürecinde yerinde duramayan İslam ülkelerinin İsrail`e karşı uygulayacakları yaptırımları derhal görmek istiyoruz" diye konuştu.

Gazze`nin şehitlerinin ümmetin şehitleri olduğunu dile getiren Evyapan, "Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz ve şımarık İsrail`in en kısa zamanda döktüğü kanda boğulacağına tüm yüreğimizle inanıyoruz" dedi.
(Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir