• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Evlilik Öncesi Eğitim Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da özel bir otelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği işbirliği ile \"Evlilik Öncesi Eğitim Programı Eğiticilerin Eğitim Semineri\" düzenlendi.

Seminere Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Değerlendirme Daire Başkan Vekili Rahime Beder Şen, çevre illerin belediye evlendirme memurları ile ASP İl müdürlüklerinin personelleri katıldı.

Düzenlenen seminer hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Değerlendirme Daire Başkan Vekili Rahime Beder Şen, aile kurumunu çok önemsediklerini belirterek, evliliğin başlangıcında, evlilik devam ederken ve boşanma süreçlerinde ailelere destek olmak için böyle bir farkındalık eğitimi yaptıklarını söyledi.

Çevre illerdeki belediye ve Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlükleri çalışanlarına bu eğitimi verdiklerini ifade eden Şen, \"Ortalama 100-150 civarında eğitimcilerimizi eğitiyoruz. Ve onlara kendi yapılandırdığımız yeni evlenecek ya da evliliğini sürdüren çiftlerin, mutlaka işine yaradığını bildiğimiz konularda farkındalık eğitimi programı hazırladık. Biz biliyoruz ki evlilik öncesi çiftler, bir takım beklentilerle evleniyorlar. Bizler, evliliklerini sağlıklı bir şekilde yürütmelerinin topluma faydasını da göz önünde bulundurarak sağlıklı bir evlilik ilişkisi geliştirmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Bazen evlilikler çok küçük sebeplerle boşanmalara neden olabiliyor. Ya da çiftler evlilikte birbirlerine sevgiyle yaklaştıkları halde, çatışma çözümünü bilmedikleri için olumsuz sonuçlara gidebiliyorlar. Bunların önüne geçebilmek için bir farkındalık eğitimi başlattık\" şeklinde konuştu.

Eğitim seminerlerinin iki gün boyunca devam edeceği belirtildi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir