• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Musatazaflar Cemiyeti, Hicri Yılbaşını Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, hicri yılbaşı münasebetiyle yayımladığı mesajda, yeni hicri yılın hayırlara vesile olmasını diledi.
 
İslam aleminin 1434. hicri yılbaşına da üzüntülü ve kederli girdiği ifade edilen mesajda, "Bundan 1434 yıl önce İslami Davet uğruna tarihte eşi ve benzeri az bulunur bir fedakârlıkla vatanlarını bırakan ilahi vahyin son temsilcisi, iki cihan serveri Hz. Muhammed`e (sav) güzide sahabesi (ra), tarihe yeni bir sayfa açtılar. Alemlere rahmet olarak gönderilen Resul-i Zişan Efendimiz öncülüğünde kainata nurlar saçtılar. Kainatın tüm elementlerine adeta adalet doğdu. Küfür ve şirk bulutları dağıldı. Müşrik ve Tağuti düzenler yerle bir oldu. Tevhit nuruyla insanlar Allah`a kullukta özgürleştiler. Kapılarını bu bir avuç muvahhide açan ve o güne kadar Yesrib olan ve bugünkü Yahudilerin ataları olan Beni Kaynuka, Beni Nadir ve Beni Kureyza fitne bazlarının elinde inim inim inleyen şehir o günden sonra Medine oldu. Ve orada Muhacir ve Ensar`ın kardeşliği Yahudi fitnesini söndürdü. Ancak bugün o fitne yine kaynamış durumda. Bir avuç fitnebaz Yahudi, atalarının yolunda Filistin`de yağma peşindeler. Asırlardan beri topladıkları kini bugün Filistinli Müslümanalar üzerine kusmaya çalışmaktadırlar. Dünyanın dört bir yanını Yesrib`e çevirmeye çalışan ve kendilerini yıkılmaz Hayber kalelerinde sanan eblehler yaptıkları zulmün ve oyunların boşa çıkacağını görecekler. Dünyanın dört bir tarafında yapılan zulümlerin son bulacağını ve dünyanın dört bir tarafının Medine`ye dönüşeceğini görecekler. Şüphesiz ki bu Rabbimizin va`didir. Ve Rabbimiz va`dinden asla caymaz" ifadelerine yer verildi.
 
Son olarak tüm İslam aleminin hicri yılının tebrik edildiği mesajda, "Bu vesile ile hicretin hayatımıza hakim olması, hayatımızdaki yesriblerin Medine`ye, yanlışların doğruluğa, karanlıkların aydınlığa dönüşmesi temennisi ile tüm İslam aleminin hicri yılbaşını tebrik eder hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ederiz" denildi. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir