• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Mazot Pahalılığı Çiftçileri Mağdur Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kış öncesi yeni sezon ekinlerine başlayan çiftçiler, mazotun pahalılığı nedeniyle bir hayli mağdur duruma düşüyor.

 

Bir ekin ekmek için çok yüklü miktarda mazotun gittiğini söyleyen çiftçi Murat Akbalık, buğday, arpa veya herhangi bir ekin ekmek için ilk önce tarla sürülür, düzeltilir ve ekin ekilmeye başlanır. Tabi teknolojik çağda yaşadığımız için bu tür aşamalar ilkel yoldan artık yapılmıyor. Traktörlerle ve daha değişik aletlerle yapıldığı için ilk aşamada mazota ihtiyaç vardır. Ama mazotun pahalılığı nedeniyle bir hayli zor duruma düşüyoruz\" dedi.

 

Mazotun çiftçilere daha ucuza verilmesini isteyen Akbalık, \"Konuşmasının devamında, tarlamızı nadasa bırakmak istemiyoruz bunun için tarlamızı ekiyoruz. Ama hasat zamanında dışarıdan gelen ürünler yüzünden hasadımızı ucuza satıyoruz. Ekin vaktinde harcadığımız parayı ancak çıkartabiliyoruz. Bazen zarar gördüğümüz de oluyor. Bunun için yetkililerden isteğimiz çiftçiler için mazotun biraz ucuza satılması ve yerli mala yönelmesidir. Umarım bu çağrımız onlara gider de bir çözüm yolu bulurlar\" diey konuştu. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir